perjantai 21. tammikuuta 2011

2-vuotiaan synttärikakku


Tyttönen on Muumi-fani :) Tämä iso kuva oli kiva tehdä!
25 hlön kakku

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
3 ½ dl sokeria
3 munaa (jos pieniä niin 4)
3 dl kädenlämpöistä maitoa

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24-26 cm).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää munat yksitellen.
5. Sekoita hitaalla teholla vatkaten (tai nuolijalla) joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito (lisää maitoa hitaasti pienissä erissä!).
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
8. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

Kostutus:
1½-2 dl maitoa (ko. pohja ei tarvitse kovin paljoa kostuketta!)

Lähde.

Suklaatäyte:
5 dl vispikermaa
500 g vanilijajogurttia
200 g tummaa suklaata sulatettuna (100g Fazerin tumma, 100g 86% Marabou Premium)
100 g maitosuklaata sulatettuna
100 g tummaa suklaata rouheena (70% Marabou Premium)
n. 2dl mansikkaviipaleita

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sulata suklaa.
3. Sekoita suklaan sekaan jogurtti.
4. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos.
5. Lisää joukkoon suklaarouhe ja mansikat.

Mukaelma tästä.

Pinta:
(Suklaaganache)
2 dl kermaa
300 g tummaa suklaata (200g Fazerin tumma, 100g 70% Marabou Premium)
n.1 rkl voita
(riittää erittäin hyvin 26cm halkaisijaltaan olevan kakun kuorruttamiseen)

1. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna höyryäväksi.
2. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoittele seosta kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
3. Lisää voinokareet ja sekoita kiiltäväksi. Älä kiehauta ja varo suklaan palamista!
4. Jäähdyttele seosta sekoitellen vähän aikaa.
5. Kaada seosta kakun keskelle, levittele lastalla tms.
6. Kaada seosta lähelle reunaa, valuttele reunoja pitkin alas.
7. Nostele lautaselle asti valunutta seosta ylöspäin pitkin reunaa. Toista niin kauan, että seos alkaa vähän jähmettyä.
8. Vie jääkaappiin jähmettymään ennen koristeiden laittamista.

Mukaelma tästä. Käytetty myös Kinuskikissan ohjetta.


Pikku Myy :) Tosin olisi pitänyt saada paljon siistimmäksi (suun kanssa vaikeuksia), mutta onneksi kelpasi.


Hattivatit! Ja kivat suklaasöhryt kun kiireessä liimailin...


Nuuskamuikkunen, jonka silmät jäi ärsyttävästi viimeistelemättä. Heppu on kuin vieroituksesta tulossa :D

2 kommenttia:

  1. Ihanan suklainen kakku ja kivat koristukset. Myös vierotettu Nuuskamuikkunen. ;) Mun mieleestä sen silmissä ei oo vikaa.

    VastaaPoista