torstai 23. joulukuuta 2010

Glögikakku


Pohja:
200g pipareita
75 g sulatettua rasvaa

1. Murustele piparit ja sekoita rasvan kanssa sekaisin.
2. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija 24-26cm).

Täyte:
5 dl floravispiä
1 prk maitorahkaa
1 prk appelsiinituorejuustoa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,75 tl kanelia
0,75 tl pomeranssinkuorta jauhettuna
0,75 tl neilikkaa
0,75 tl inkivääriä
4 liivatelehteä

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Ala vaahdottaa vispikermaa.
3. Kun kerma alkaa vaahtoutua, lisää sokeri ja vanilijasokeri ja jatka vatkaamista.
4. Lisää vaahtoon rahka, tuorejuusto ja mausteet*.
5. Kiehauta pieni määrä glögiä ja lisää liotetut liivatteet siihen yksitellen.
6. Lisää liivateglögi ohuena liruna vaahtoon hyvin sekoittaen.
7. Levitä täyte pohjan päälle.
8. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

*Mausteita yhteensä 1 rkl, tai vaihtoehtoisesti 1 rkl piparkakkumaustetta.

Kiille:
5dl glögiä
5 liivatelehteä

1. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.
2. Kiehauta n.½dl glögiä ja lisää siihen liotetut liivatelehdet yksitellen.
3. Kaada seos loppuglögiin.
4. Kaada liivateglögi varovasti täytteen päälle.
5. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa (mieluummin yön yli).

Vinkki: Laita koristeiden alle piparimuruja! Etenkin jos käytät marsipaani- tai sokerimassakoristeita, ne sulavat hetkessä mehukiilteen päällä.
Täällä on kivoja koristevinkkejä.

Mukaeltu hyvin pitkälti tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti