torstai 11. marraskuuta 2010

Kinuskikakku - Äidin synttärikakku


Äiti toivoi synttäreikseen kinuskikakkua! Olin ihan varma, että haluaa esim. Prinsessakakun koska rakastaa marsipaania mutta osaa se äitee näköjään yllättää :) Mutta voi jee nuo pursotukset.. Tällä kertaa tekosyynä on se, ettei ollut lapsenvahtia.. Ja tosi kaunis kinuski.. Olisi voinut jättää kuvan tietysti laittamattakin..

20hlön kakku
Varma kakkupohja:
4 munaa
1½dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

1. Laita munat hana-kuumaan veteen lämpiämään.
2. Voitele ja korppujauhota vuoka (24cm halkaisija)
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175 asteessa kunnes kakku alkaa irrota reunoilta tai hammastikkuun ei tartu enää taikinaa, tällä vuoalla siihen meni n.35min.

Lähde.

Kostustus:
3 dl maitoa
1½ tl vanilijasokeria

Täyte:
3 dl kuohukermaa
2 tl vanilijasokeria
500 g baananeja viipaloituina
2-3 tl sitruunamehua

1. Vatkaa kerma vahvaksi vaahdoksi.
2. Mausta vanilijasokerilla loppuvaiheessa vatkausta.
3. Levitä kermavaahdosta puolet kostutetun pohjan päälle.
4. Lado puolet banaaniviipaleista kermavaahdon päälle.
5. Valuta sitruunamehua banaaniviipaleiden päälle (jotta ne eivät mustuisi)
6. Toista kohdat 3 - 5 toisen kerroksen kanssa.

Pinta:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
2 tl voita
+
4 dl vispikermaa

1. Sekoita kattilassa kerma ja fariinisokeri.
2. Kiehauta seos.
3. Alenna lämpö keskiteholle ja keitä välillä sekoitellen 15-20 minuuttia. Huom: Tarkkaile kinuskia! Tilanteesta (kinuskin määrä, kattila, hella, säätila,
tähtien asento...) riippuen kinuski voi olla valmista jo 10 minuutissa. Jotta tiedät milloin kinuski on valmista, suorita vesilasitesti: tiputa pieni nokare
kinuskia kylmään veteen. Kaada vesi pois. Kun ehjän nokareen saa nostettua lasin pohjalta pois on kinuski valmista. Tarkat, kuvalliset ohjeet.
4. Ota kattila pois liedeltä.
5. Sekoita voi kinuskin joukkoon oikein tarkkaan (ei liian rajusti).
6. Anna jäähtyä ihan hetki, n. 5 min.
7. Kaada kinuski kakun päälle, vältä valumista reunoille.
8. Anna jäähtyä hetki.
9. Tee kermapursotukset jne. koristelut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti