perjantai 2. heinäkuuta 2010

Mustikka-valkosuklaa-sitruunatuorejuusto-kakku


Piti testata autovuoka!
Koristelut on onnettomat koska äänimerkki lattialta ilmoitti ruoka-ajan tulleen.. ;)

Pohja:
4 kananmunaa
1,4 dl sokeria
1,6 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota autovuoka
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet.
4. Lisää kuivat aineet esim. nuolijalla rauhallisesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.
5. Kaada seos vuokaan.
6. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 30-35 min.

Valkosuklaatäyte:
3 dl vispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
100 g valkosuklaata
3 liivatetta

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Sulata valkosuklaa, esim. varovasti mikrossa.
4. Sekoita kermavaahtoon sitruunatuorejusto ja sultettu valkosuklaa.
5. Kiehauta tilkka vettä, purista liivatteista enimmät vedet pois ja sulata ne vedessä.
6. Liruta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Mustikkatäyte:

200 g mustikkasurvosta
150 g ranskankermaa
250 g Mascarponea
1 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3 liivatetta

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Soseuta mustikat.
4. Sekoita kermavaahtoon ranskankerma, Mascarpone, vanilijasokeri, sokeri ja mustoikat.
5. Kiehauta tilkka vettä, purista liivatteista enimmät vedet pois ja sulata ne vedessä.
6. Liruta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kostutus:

3 dl Kopperbergin alkoholitonta luomusiideriä

Kasaaminen:

1. Vuoraa autokakkuvuoka kelmulla.
2. Leikkaa kakkupohja 4-5 osaan.
3. Kokoa kakku vuokaan kostuttaen kakkupohjia ja laita eri täytteitä vuoronperään kakkupohjien väliin.
4. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mieluusti yön yli.

Kuorrutus:

400-450g marsipaania
1. Kumoa kakku tarjoilualustalle.
2. Leikkaa sahalaitaisella veitsellä kakkua muotoille jos haluat siitä jonkun tietyn auton näköisen.
3. Sivele kakun pinta ohuesti esim.kermavaahdolla, jokin kreemi parempi*.
4. Kaulitse marsipaani ja nosta se kakun päälle esim. kaulimen avulla.
7. Koristele auto yksityiskohdilla, mm. ikkunoilla, teksteillä ym.!

Mukaelma tästä. (koko kakku siis!)

*Sveitsiläinen marenkikreemi:

100g valkuaista ( noin 3 munaa )
200g sokeria
300g suolatonta voita

1. Lämmitä vesihauteessa valkuaiset ja sokeri, kunnes sokeri on liuennut kokonaan.
2. Vaahdota kokoajan vispilällä.
3. Kun sokeri on liuennut siirrä massa tehosekoittimeen ja vaahdota kunnes marenki on kovaa.
4. Lisää huoneenlämpöinen suolaton voi erissä ja jatka vaahdottamista kunnes kreemi on tasaista. Voit maustaa kreemin halutessasi vaikka sitruunanmehulla, vaniljalla tms.

Lähteenä KatrinKakku.


Ihan veikeä ilman kuorrutuksiakin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti