keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Kinuski-mansikka-vesimelonikakku



Pohja:
180 g digestive-keksejä
75 g voita
1 ½ rkl ruokosokeria

1. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille kasviöljyä tai voita, jotta kakku irtoaa siistimmin.
2. Hienonna digestivet tehosekoittimella tai kaulimella.
3. Sulata voi ja lisää keksimurut ja ruokosokeri joukkoon.
4. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Täyte:
6 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g sitruunarahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
1 ½ dl vesimelonia soseena
2 dl mansikkasosetta

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota vaniljakastike.
3. Lisää joukkoon sitruunarahka, vaniljasokeri ja sokeri.
4. Soseuta mansikat ja pala vesimelonia.
5. Laita n. 1 dl soseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
6. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja lisää kuumaan soseeseen.
7. Yhdistä liivatesose muun mansikka-vesimelonisoseen kanssa ja sekoita sitten täytevaahtoon.
8. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
3 liivatelehteä (kaksikin hyvin tod.näk. riittäisi!)

1. Mittaa kattilaan kuohukermaa ja fariinisokeri.
2. Kuumenna, keitä pari minuuttia.
3. Sulattaa joukkoon liivatelehdet.
4. Jäähdyttele kädenlämpöiseksi esim. niin, että laitat kylmää vettä kulhoon ja laitat kattilan sinne. Vaihda vesi kylmäksi ainakin kerran jos haluat nopeuttaa jäähtymistä, mutta varo ettei vettä mene kinuskin sekaan.
5. Kaada jäähtynyt kinuskiseos kakun päälle.
6. Hyydytä jääkaapissa n. 2 tuntia.

Mukaelma tästä, osittain Kinuskikissan kommenteissa mainitseman ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti