torstai 5. tammikuuta 2012

Suklaa-saksanpähkinä-muffinssit



Tuttu ohje sai taas uutta ilmettä :)
Näitä herkuteltiin eilen Partylite-kutsuilla.

1½ dl sokeria (tavallinen, ruokosokeri...)
3 munaa
1½ dl sulatettua voita
1½ dl kuohukermaa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta (vähän vajaa)
2 tl vanilijasokeria
100 g tummaa suklaata (tässä tapauksessa 70%)
1 dl saksanpähkinöitä (kokonaisia, rouhi vasta mitattuasi)

1. Sekoita lämpimään voisulaan muutama pala suklaata.
2. Lisää seokseen sokeri, munat (yksitellen hyvin sekoittaen) ja kerma.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Sekoita sekaan rouhittu suklaa (isot palaat on kivoja sattumia).
5. Ihan lopuksi kaada sekaan rouhitut saksanpähkinät ja sekoita.
6. Nostele taikinaa kahdella lusikalla muffinipellin koloihin / muffinssivuokiin. Jätä kohoamisvaraa.
7. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti