tiistai 12. huhtikuuta 2011

Paavo Pesusieni -kakku


Rakkaan mieheni synttärikakku :D

Pohja:
6 munaa,
2dl sokeria,
2dl vehnäjauhoja,
1dl perunajauhoja,
2tl leivinjauhetta.

1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
3. Siivilöi jauhot vaahtoon.
4. Sekoita varoen tasaiseksi.
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun säädettävään neliövuokaan (Paavo Pesusienen mallinen: n.22*33*28*22cm).
6. Paista 200 asteessa kypsäksi n.18-20min. (Huom! Jos vuokasi on kapeampi, on paistoaika pidempi!)
7. Anna jäähtyä ja kumoa.

Lähde.

Kostutus:
1-1½ dl Auringon hedelmät luomumehua vähän laimennettuna vedellä (alimpaan)
1-1½ dl mansikkasurvos-vettä (keskimmäiseen)
1-1½ dl yllämainittujen sekoitusta (ylimpään)

Täyte 1:
(alempaan väliin)
2½ dl vispikermaa
1 prk (á 200g) sitruunarahkaa (Valio)
1 rkl sokeria

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Kuumenna tilkka auringon hedelmät mehu-vettä kiehuvaksi.
4. Lisää liivatteet yksitellen kiehuvaan seokseen.
5. Lisää sitruunarahka kermavaahtoon.
6. Liruta liivateseos rahka-kermavaahtoon koko ajan vatkaten.
7. Mausta sokerilla.

Täyte 2:
(ylempään väliin)
3 liivatelehteä
2½ dl vispikermaa
3 dl mansikkasurvosta
2-3 tl sokeria

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Kuumenna tilkka mansikkasurvos-vettä kiehuvaksi.
4. Lisää liivatteet yksitellen kiehuvaan seokseen.
5. Liruta liivateseos lopun mansikkasurvoksen sekaan koko ajan sekoittaen.
6. Lisää seos kermavaahtoon.
7. Mausta sokerilla.

Sokerikreemi:
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa (tomusokeri menee hieman kasaan, äydennä sitten loput tarvittavasta määrästä).
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.

Lähde.

Pinta ja koristeet:
n.1kg vaahtokarkin makuista sokerimassaa.


Vähän jäi mielestäni ohueksi kaakku, saisi olla täytteet 1½-kertaiset! Ja itse asiassa tuon kokoiseen vuokaan voisi tehdä isomman pohjataikinankin.. Hyvää kakku kyllä oli :)

6 kommenttia:

  1. Aivan upea Paavo!
    Meillä asuu faneja, tämmönen olis meillä kova sana..mutta mulla ei taida taidot riittää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos sumi :)
    Äläs nyt, aina kannattaa yrittää! Olen tyystin sitä mieltä, että kun on intoa ja halua, voi onnistua. En todellakaan ole opiskellut alaa ollenkaan, innostuin hommiin kakkublogien kautta.. Isoin kiitos kuulunee Kinuskikissalle (http://www.kinuskikissa.fi/), siellä on niin hienoja ja tarkkoja ohjeita :)

    VastaaPoista
  3. Tosi magee kakku! Katselin tota sun profiilia ja hymyilytti, olen meinaan tästä naapurikunnasta, Pornaisista :)

    VastaaPoista
  4. Hienosti onnistunut kakku minun mielestäni!

    VastaaPoista
  5. Jaa kappas, heitti näköjään vähän hassusta osoitteesta tuon linkin :D Ruokablogi kun ei ole käytössä tällä hetkellä eli oikea osoite olisi ollut http://herkkunotko.vuodatus.net/ mutta sitä ei saa laitettua kävijätietoihin kommenteissasi :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos paljon kommenteista!
    taikakaulin: kaveri asuu Laukkoskella, tuttu kunta siis :)
    leivinliina: hih, kiitos tarkennuksesta :)

    VastaaPoista