keskiviikko 11. elokuuta 2010

Tutti Frutti - Mascarpone


Maku hyvä, ulkonäkö kamala :D Laitoin ensiksi vanhigossa liian vähän kiillettä (ohjeessa on korjattu määrä) ja kaadoin sen kiukkuissani liian kuumana täytteen päälle.. Ja äkkiä lisää kiillettä vääntämään.

Pohja:
180 g digestive-keksejä
75 g voita
1 ½ rkl ruokosokeria

Käytin 18*28*7cm lasagnevuokaa, jossa on irtoreuna.

1. Voitele vuoan reunat ja laita pohjalle leivinpaperi.
2. Hienonna digestivet tehosekoittimella tai kaulimella.
3. Sulata voi ja lisää keksimurut ja ruokosokeri joukkoon.
4. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Mukaelma tästä.

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 prk Mascarponea
1 pss Marianne Crushia

1. Vaahdota kerma.
2. Sekoita vaahtoon Mascarponejuusto ja Marianne Crush.
3. Levitä seos pohjan päälle, laita hetkeksi jääkaappiin.

Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl sokeria
3 dl maitoa

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen. Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos haaleaksi (kylmässä vesihauteessa jäähtyminen nopeutuu). Kaada vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

Mukaelma tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti