lauantai 7. elokuuta 2010

Yhtäpaljonkakku



Tyttöjen serkun 2-vuotissynttäreille :)

Munien paino sokeria, voita ja jauhoja.
1 tl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiini

1. Raasta appelsiinista kuori (pese ensin hyvin, ihan vaikka Fairylla) ja purista siitä mehu.
2. Vatkaa voi ja sokeri (lisää sokerin sekaan vanilijasokeri) vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon 1 muna kerrallaan, hyvin vatkaten.
4. Lisää rauhalliseen tahtiin jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
5. Kaada hitasti sekaan appelsiinin kuori ja mehu. Sekoita hyvin.
6. Kaada Herra Hakkarainen -silikonivuokaan (tai voideltuun ja korppujauhotettuun muuhun vuokaan).
7. Paista 175 asteessa n.45min. Herra Hakkarainen -vuoassa, perinteisemmän mallisessa n. tunti
8. Halutessasi päällystä esim. tomusokeri+appelsiinimehu-seoksella.

Ikivanha resepti, äidiltä <3


Muutamiin omiin hippaloihin ja lahjaksi on tullut tehtyä tämän näköisiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti