keskiviikko 25. elokuuta 2010

Elonkorjuukakku: vadelma-vanilija-täytekakku


Ystävää ilahduttamaan :)
Huom: Paistoin pohjan 20cm halkaisijaltaan olevassa vuoassa, leikkasin kuuteen osaan ja käytin puolet tähän kakkuun ja puolet alla olevaan kakkuun. Kokosin tämän kyseisen kakun 20cm vuokaan. Myös täytettä on hurja määrä, siitäkin tuli siis näihin kumpaakin mainittuun kakkuun! Samoin kreemistä.

Mehevä suklaakakkupohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa (jos pieniä niin 4)
3 dl kädenlämpöistä maitoa

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään (jätä vehnäjauhot erilleen).
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää munat yksitellen, vatkaa kunnolla! Munat kannattaa lämmittää hana-kuumassa vedessä ennen käyttöä.
5. Sekoita hitaalla teholla vatkaten (tai nuolijalla) joukkoon ensin reilusti jauhoja.
6. Sekoita taikinaan vuorotellen pienissä erissä loput kuivat
aineet ja kädenlämpöinen maito (lisää maitoa hitaasti pienissä erissä!).
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. (20cm halkaisijaltaan olevassa vuoassa n.60-65min! Kohoaa komiasti yli vuoan ;)
9. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

Kostutus:
1dl maitoa
1tl vanilijasokeria

Lähteenä Kinuskikissa.

Täyte:
5 dl vispikermaa
2 prk vanilija rahkavalmistetta (á 200g, Sunnuntai)
1 pss Marianne Crushia
3 dl vadelmia

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Lisää rahkavalmiste vaahtoon.
3. Lisää Marianne Crush seokseen.
4. Levitä kostutetun pohjan päälle.
5. Painele vadelmat täytteeseen.
6. Anna jäähtyä hetki jääkaapissa.

Sokerikreemi:
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
6. Levitä kakun päälle marsipaanin tms. kuorrutteen alle.

Lähteenä Kinuskikissa.

Pinta:
250-300g marsipaania

3 kommenttia: