lauantai 7. elokuuta 2010
Mustikka-valkosuklaa Salli Carrera
Tutun pojan 3-vuotissynttäreille :)
Pohja:
4 kananmunaa
1,4 dl sokeria
1,6 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Voitele ja korppujauhota autovuoka
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet.
4. Lisää kuivat aineet esim. nuolijalla rauhallisesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.
5. Kaada seos vuokaan.
6. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 30-35 min.
Kostutus:
2-3 dl 7 UPia
Täyte 1: Valkosuklaa
3 dl vispikermaa
150 g vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
3 liivatetta
1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Sulata valkosuklaa, esim. varovasti mikrossa.
4. Sekoita kermavaahtoon sitruunatuorejusto ja sultettu valkosuklaa.
5. Kiehauta tilkka vettä, purista liivatteista enimmät vedet pois ja sulata ne vedessä.
6. Liruta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Täyte 2: Mustikka-tuorejuusto
300 g mustikkahilloa
200 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Sekoita kermavaahtoon ranskankerma, tuorejuusto, vanilijasokeri, sokeri ja mustikahillo.
4. Kiehauta tilkka vettä, purista liivatteista enimmät vedet pois ja sulata ne vedessä.
5. Liruta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Sokerikreemi:
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
Kreemin levittäminen kakun pinnalle voi olla hankalaa sen paksuudesta johtuen. Voit lämmittää kreemiä varovaisesti mikrossa, jotta
seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.
Ohje Kinuskikissalta.
Kasaaminen:
1. Vuoraa autokakkuvuoka kelmulla.
2. Leikkaa kakkupohja 4-5 osaan.
3. Kokoa kakku vuokaan kostuttaen kakkupohjia ja laita eri täytteitä vuoronperään kakkupohjien väliin.
4. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mieluusti yön yli.
Kuorrutus:
400-450g marsipaania
1. Kumoa kakku tarjoilualustalle.
2. Leikkaa sahalaitaisella veitsellä kakkua muotoille jos haluat siitä jonkun tietyn auton näköisen.
3. Sivele kakun pinta sokerikreemillä.
4. Kaulitse marsipaani ja nosta se kakun päälle esim. kaulimen avulla.
7. Koristele auto yksityiskohdilla.
Sokerikreemiä lukuunottamatta ohjeet ovat täältä.
Oli hauskaa tehdä tätä! :)
Tunnisteet:
autokakku,
mustikka,
Salli Carrera,
tilauskakku,
Täytekakku,
Valkosuklaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti