perjantai 13. elokuuta 2010

Turkinpippuri-juustokakku


Hyvää oli, tosin yhtä palaa enempää ei oikein voi syödä. Mukavasti tasoittavat turkinpippuria tuo brownies-pohja sekä mansikka, mutta silti turkinpippuria on ehkä vähän liikaa. Tosin puoli pussia saattaisi olla liian vähän.. Hmm..

Brownies-pohja:
125g voita
75g tummaa suklaata
2dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja

1. Laita irtopohjavuokaan (halk. 24cm) leivinpaperi. Voitele reunuksen alaosa esim. voilla.
2. Sulata voi. Lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri.
4. Sekoita munat yksitellen joukkoon.
5. Lisää vehnäjauhot.
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
8. Imeytä pohjaan kostuke.

Lähteenä Kinuskikissa.

Kostutus:
1/4 - ½dl appelsiinimehua

Huom! Muista tökkiä haarukalla reikiä pohjaan ennen kostuttamista.

Täyte:
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pss Turkinpippuri Crushia
3 liivatelehteä
½ dl appelsiinimehua

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja turkinpippuri crush, sekoita hyvin.
4. Kiehauta vesi, sulata liivatelehdet siihen yksitellen.
5. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana hiitasti muun täytteen sekaan.
6. Kaada kostutetun pohjan päälle, anna olla jääkaapissa n.3h.

Kiille:
5 dl mansikkasosetta
4 liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen (anna olla n.10min.)
2. Soseuta mansikat.
3. Kiehauta pieni määrä (pari ruokalusikallista) mansikkasosetta ja sulata liivatteet siihen yksitellen, sekoita lopuksi hyvin.
4. Sekoita liivateseos ohuena nauhana lopun mansikkasoseen sekaan.
5. Kaada hyytyneen täytteen päälle, anna olla jääkaapissa n.3h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti