lauantai 19. kesäkuuta 2010

Mutakakku part II



200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokerivaahtoon (laitoin myös kaksi riviä Pandan valkosuklaata).
3. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe.
4. Sekoita seosta varovasti.
5. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (24-26cm) tai laita vuokaan ensin leivinpaperi ja sitten seos.
6. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 15-20 min.
7. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa.

Mukaelma tästä.

2 kommenttia:

  1. Kumpi näistä mutakakuista on parempaa? :) En ole kerennyt kokeilemaan spelttisämpylöitä, huomasin että spelttijauhot oli mennyt päivämäärän yli :( Täytyy käydä myllyssä lähipäivinä, vai oletko löytänyt kaupasta? Päijät-Hämeen alueella itse asustelen, joten käytätkö citaria?
    Tota mutakakkua kyllä kokeilen, jos vaan on hyvä ohje. Yksi ohje ei saanut ihan suosiota meillä, vaikka kyseisestä kakusta kovasti tykätään.

    VastaaPoista
  2. Itse tykkäsin enemmän tuosta ensimmäisestä :) Se oli nopeampi tehdäkin, oli kovemmat odotukset tämämn vähän työläämmän suhteen. Tuota littanaisempaa teen uudestaankin :)

    Oitissa on ihana pieni putiikki/kahvila josta saa mm. spelttijauhoa. Mäkelän Luomutilan tavaraa. Niillä leivoin viimeksi, hyvää tuli :) Prismoista (Viikki/HKI, Lahti) olen ainakin ostanut Brinkkalan puolikarkeita spelttijauhoja, ihan kuin niitä olisi ollut täällä Mäntsälän S-Marketissakin.. Muistankohan väärin :D

    VastaaPoista