torstai 10. kesäkuuta 2010

Karkkinen Mikki-kakku



Karoliina tilasi tällaisen ;) Neiti auttoi koristelussa (ja taisi pari karkkia eksyä suuhunkin..)

Mehevä suklaakakkupohja:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
105 g voita
2 ½ dl sokeria
2 munaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa

1. Voitele Mikki-silikonivuoka.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
4. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon vuorotellen pienissä erissä kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n.45 minuuttia.
7. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
8. Leikkaa naamaosa kahteen kerrokseen (ehkä voisi mennä kolmeenkin) ja korvat kolmeen.

Mukaelma tästä.

Kostutus:
1½ dl maitoa
1½ tl vanilijasokeria

Täyte:

2 dl kuohukermaa
½ prk Philadelphiaa
1 prk (150 g) ranskankermaa
½ dl sokeria
100 g mustikoita
50 g valkosuklaata

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Vatkaa joukkoon hitaalla teholla sokeri, Philadelphia-juusto ja ranskankerma.
3. Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti ja anna jäähtyä, sekoita täytteeseen.
4. Soseuta mustikat ja lisää täytteen sekaan.
5. Levitä kostutetun pohjan päälle.

(Huom: täyte jäi hieman löysäksi, täyttö meinasi olla säätämistä. Voisi olla hyvä lisätä 1-2 liivatelehteä, sulattaa ne liottamisen jälkeen vaikka parissa ruokalusikallisessa sitruuna- tai appelsiinimehua. Lisää seos viimeisenä, hitaasti vatkaten ohuena nauhana).

Pinnalle:

4 dl vispikermaa
1dl tomusokeria.
Karkkeja
1. Ala vatkata kermaa vaahdoksi.
2. Lisää vaahdotuksen aikana tomusokeri.
3. Levitä tai pursota kakun päälle.
4. Koristele karkein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti