maanantai 21. kesäkuuta 2010
Mango-Mascarpone-Valkosuklaa-Vadelmakakku
Suklaapohja:
2 munaa
1 dl sokeria
100 g voita
100 g tummaa suklaata
1 1/4 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
1. Lämmitä munat hana-kuumassa vedessä.
2. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 20 cm).
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Sulata voi ja suklaa, sekoita tasaiseksi.
5. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
6. Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta, sekoita tasaiseksi.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n.30 min.
9. Anna seistä hetki ja irrota sitten vuoasta.
Mukaelma tästä.
Kostutus:
1½dl Muumi-limua
Kasaa kakku niin, että keskimmäinen levy jää alimmaksi, sitten alin ja ylin levy niin, että pehmeä (=leikattu pinta) puoli on ylöspäin! Kostuu parhaiten.
Täyte 1:
Mango-mascarpone
1½dl kuohukermaa
1 prk mascarponea
2 prk Piltti mangoa
½ dl sokeria
1. Vatkaa kerma vaahdoksi
2. Sekoita sekaan mascarpone
3. Sekoita sekaan mangosose (oman maun mukaan, 2 prk on jo selvä maku)
4. Lisää lopuksi sokeria, sekoita tasaiseksi.
Täyte 2:
Vadelma-valkosuklaa
1dl kuohukermaa
100g valkosuklaata
1 prk maitorahkaa
1rkl sokeria
1½dl vadelmia
1. Vatkaa kerma vaahdoksi
2. Sulata valkosuklaa, jäähdytä, sekoita kermavaahtoon.
3. Sekoita sekaan rahka.
4. Lisää sokeria, sekoita tasaiseksi.
5. Vadelmat kannattaa laittaa täytteen sekaan vasta kun täyte on levitetty pohjalevyn päälle, tosin nyt sekoitin ne täytteen sekaan eikä massa vettynyt.
Hyvin pysyy täytteet ilman liivatetta, isompaan kakkuun laittaisin ehkä liivatteen tai kaksi. Et tarvitse sulatusvaiheessa nestettä jos puristat ne huolimattomasti, eli ei liian kuiviksi.
Pinta on sokerikuorrutetta, sinistä jota on vaalennettu valkoisella, yhteensä n.300g massaa. Pintaan on sudittu hopeageeliä, tein rinkuloita kun ei siistin siloiseksi saanut :)
Tunnisteet:
mango,
mascarpone,
suklaapohja,
Täytekakku,
vadelma,
Valkosuklaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti