sunnuntai 20. helmikuuta 2011
Tyttöjemme yhteiset synttärikemut
3vee tilasi punaisen, sydämenmuotoisen mansikkakakun, jossa on Mikki päällä :)
1veelle päädyttiin isosiskon kanssa tekemään leppäkerttukakku :)
Kakkujen lisäksi oli tarjolla itse tekemistäni marmorikeksejä ja yhtäpaljonkakku. Anoppi toi karjalanpiirakoita&munavoita ja pullakranssin, äitini teki herkullisia liha- ja tonnikalapiirakoita. Ja toki sipsejä, limpsoja jne. :)
Pohja:
Sekoitus tummaa ja vaaleaa! Joka toinen kerros tumma, joka toinen vaalea.
Tumma pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
reilu 3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
reilu 1 tl vaniljasokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
200 g voita
4 ¾ dl sokeria
4 munaa
4 dl kädenlämpöistä maitoa
1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 26 cm).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
4. Lisää munat yksitellen.
5. Sekoita hitaalla teholla vatkaten (tai nuolijalla) joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito (lisää maitoa hitaasti pienissä erissä!).
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
8. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
Ohje Kinuskikissalta. (suurennettu)
Vaalea pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja
vajaa 2 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
3. Kaada taikina korppujauhotettuun n. 26 cm vuokaan.
4. Paista 175 asteessa kunnes kakku alkaa irrota reunoilta tai hammastikkuun ei tartu enää taikinaa (näin isolla taikinalla meni n.55 min.).
Kostutus:
Tummaan pohjaan n.1½ dl maitoa + 1tl vanilijasokeria, vaaleaan pohjaan n.3 dl 7 Upia.
Täyte:
Mansikkamousse
(tämä per kakku! Eli tuplana kahteen kakkuun)
5 dl vispikermaa
2 dl kuohukermaa
1½-2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk Valio vanilijarahkaa
7½ dl mansikkasurvosta
8 liivatelehteä
tilkka vettä
Lisäksi mansikkaviipaleita n.5dl
1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kermat vaahdoksi.
3. Lisää lähes valmiiseen vaahtoon sokerit.
4. Lisää vaahtoon vanilijarahka.
5. Sekoita pieni tilkka vettä ja pari rkl mansikkasosetta, kuumenna seos kiehuvaksi.
6. Lisää liotetut liivatteet kiehuvaan seokseen.
7. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Lisää liivate-mansikkasurvos muun täytteen sekaan.
9. Täytä kakku irtopohjavuokaan, laita ainakin yhteen kerrokseen täytteen sekaan mansikkaviipaleita. Itse tein siis kerralla kaksi, pyöreän ja sydämen. Täytin vuorotellen suklaapohjan viipaleen ja tavallisen pohjan viipaleen.
10. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Sokerikreemi:
(kahteen kakkuun!)
250 g voita
1 tl vaniljasokeria
500 g (= 8 dl) tomusokeria
2 rkl vettä
1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
Kreemin levittäminen kakun pinnalle voi olla hankalaa sen paksuudesta johtuen. Voit lämmittää kreemiä varovaisesti mikrossa, jotta
seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.
Ohje Kinuskikissalta. (tuplattu)
Pinta:
Vaahtokarkkimassaa, samoin koristeet
Tunnisteet:
K&R,
leppäkerttu,
mansikka,
mansikkamousse,
mikki,
suklaapohja,
Täytekakku
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hienoja kakkuja! Leppis niin suloinen, samoin Mikki. :)
VastaaPoistaKahvikakku myös tosi hienon muotoinen.