torstai 9. joulukuuta 2010

Taatelikakku


Ai että rakastan tätä Nordic Waren vuokaa! Niin kaunis ja niin hemskutin helppo käyttää. Niin ja tämä taatelikakkuohje on tosi hyvä, ei liian makea, kardemumma antaa hyvän säväyksen. Herkullista tuoreeltaan, mahtavan maukasta muhittuaan, säilyy viikkoja!

1 pss (200-250 g) kivettömiä taateleita
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

1. Paloittele taatelit.
2. Keitä taatelit soseeksi veden ja sokerin kanssa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
3. Soseuta pehmenneet taatelit sauvasekoittimella.
4. Sekoita kuumaan soseeseen voi ja anna seoksen jäähtyä.
5. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
6. Lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet.
7. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
8. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.

Lähde.


Tuli joulunaikaan tehtyä seitsemän taatelikakkua, pari ihan perinteiselläkin vuoalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti