torstai 16. joulukuuta 2010

Synttärikakku isälleni


Isäni synttärikakku :)
Ja siis hänen toiveestaan täytteet ja muut! Mutta ei ollut pöllömpi yhdistelmä ;)

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)
200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Itse olen oppinut niin, että kahdeksikon pitää jäädä näkyviin kun sitä tekee. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
3. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

Lähde.

Kostutus:
2dl maitoa
1 tl vanilijasokeria

Täyte:
(toiveesta)
n.400 g Dronningholmin mansikkahilloa
600 g Luumumarmeladia
5 dl kermavaahtoa

Leivoin kaksi kääretorttupohjaa. Kokosin kakun niin, että leikkasin molemmat kääretorttupohjat kahteen osaan. Kostutin alimman palan, laitoin mansikkahilloa, sitten kermavaahtoa ja sitten luumumarmeladia. Toistin kolme kertaa, päällimäisen pohjan päälle tosin vain mansikkahilloa ja loput kermavaahdot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti