perjantai 24. syyskuuta 2010

New York Cheesecake


Aivan mielettömän hyvää!!

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g voita
½ tl kanelia

1. Sulata voi.
2. Murskaa keksit.
3. Sekoita keksinmurujen sekaan voisula ja kaneli.
4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle ja voitele reunat.
5. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille.
6. Laita jääkaappiin jähmettymään siksiaikaa kun valmistat täytteen.

Täyte:
600g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl raastettua limetinkuorta
2 tl vanilijasoeria
200g ranskankermaa

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa tuorejuustoa vatkaimella noin minuutti.
3. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista hetki.
4. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaten.
5. Lisää kuoriraaste, vanilijasokeri ja ranskankerma.
6. Kaada seos pohjan päälle ja paista uunissa n.45min.
7. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan n.tunti.

Päällinen:
200g ranskankermaa
2 rkl sokeria
2 tl limettimehua

1. Sekoita päällisen aineet keskenään.
2. Levitä seos kakun päälle.
3. Laita päälle kelmu ja nosta jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Vadelmahilloke:
2 dl vadelmahilloa
2 rkl vettä
200 g vadelmia

1. Mittaa hillo ja vesi kattilaan
2. Anna hautua miedolla lämmöllä n.5min. tai kunnes hillo muuttuu juoksevammaksi.
3. Siivilöi seos ja laita se takaisin kattilaan.
4. Lisää joukkoon vadelmat.
5. Kääntele seosta kevyesti.

NAUTI!!

Lähde: Gloria-lehti, lokakuu 2010 (s. 104)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti