lauantai 2. lokakuuta 2010
Mansikkakermakakku
Sukulaistyttö sai kaksoset, ja minä sain kunnian tehdä kakut :)
Tässä tyttökakku, 20hlöä.
Pohja:
6 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
3. Siivilöi jauhot vaahtoon.
4. Sekoita varoen tasaiseksi (itse käytän yleiskonetta, hitaimmalla teholla).
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan (itse käytin 26cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa).
6. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min.
7. Anna jäähtyä ja kumoa.
Kostutus:
3-4 dl maitoa
2 tl vanilijsokeria
Täyte:
5 dl mansikkasosetta
4 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
500g banaania
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Soseuta mansikat (500g)
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Kiehauta n.½dl mansikkasosetta, purista liivatteet ja lisää yksitellen kiehuvaan soseeseen, heiluttele kattilaa jotta seos sekoittuu kunnolla.
5. Liruta liivate-soseseos muun mansikkasoseen sekaan ja sekoita.
6. Sekoita liivate-mansikkasose kermavaahtoon.
7. Viipaloi puolet banaaneista kostutetun pohjan päälle ja kaada sitten puolet täytteestä banaaniviipaleidenn päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy ja toista.
Pinta:
5 dl vispikermaa
2 rkl vanilijakreemijauhetta
Punaista pastaväriä
1. Ala vatkata kermaa.
2. Lisää vanilijakreemijauhe vatkauksen loppuvaiheessa.
3. Lisää väri tarpeeksi ajoissa, jottei vaahdosta tule liian kovaa.
4. Pursottele.
Koriste :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti