sunnuntai 12. syyskuuta 2010
Omenapiirakka vanilija-Mascarpone-täytteellä
Pohja:
150 g voita
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää muna.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan.
4. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
1 ½ dl maitoa
1 ps vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
250 g mascarponejuustoa
1. Mittaa maito kulhoon ja lisää vispilällä sekoittaen vaniljakastikejauhe.
2. Anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa.
3. Sekoita joukkoon mascarponejuusto.
4. Levitä täyte pohjan päälle.
Pinta:
400 g omenoita
1 ½ rkl siirappia
1. Kuori omenat ja poista omenankodat.
2. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
3. Asettele lohkot limittäin täytteen päälle.
4. Valuta omenoiden päälle siirappia.
5. Paista 200 asteessa 45 minuuttia.
6. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.
Lähteenä Kinuskikissa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Eikö tuohon piiraseen menee ollenkaan leivinjauhetta��?
VastaaPoistaMie just oon tehnyt tämän piiraan ja oon lisäännyt taukinaan 1 tl leivinjauhetta
Eikö tähän piiraan taikinaan menee ollenkaan leivinjauhetta? Mie oon sen just tehnyt ja lisäsin siihen 1tl leivinjauhetta sekä vaihtoin vehnäjauho gluteenittoman jauhon ja tavallisen sokerin stevia sokerin.