keskiviikko 5. toukokuuta 2010
Mansikkakermakakku
Matin synttärikakku :)
Synttärisankari tilasi mansikkakermakakun, saamansa piti!
Pohja:
6 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munien valkuaiset ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen.
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
4. Siivilöi jauhot vaahtoon.
5. Sekoita varoen tasaiseksi.
6. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan (halkaisija 24cm tai yli).
7. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min.
8. Anna jäähtyä ja kumoa.
Mukaelma tästä.
Kostutus:
1-1½dl Maitoa
1½-2tl Vanilijasokeria
TAI
1 1/2–2 dl laimennettua omenamehua
Täyte:
(Mansikkamousse)
6 dl vispikermaa
1 litra (n. 500 g) mansikoita
4 liivatelehteä
tilkka vettä
n. 1 1/2 dl tomusokeria
n. 2 rkl vaniljasokeria
1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen.
3. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Lisää vatkattu kerma mansikkaseokseen ja sekoita tasaiseksi mousseksi.
6. Täytä kakku kostuteetujen pohjien päälle irtopohjavuokaan.
7. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Koristele kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Levittäessä kerman menekki on vähäisempää kuin pursottaessa.
Lähteenä Pullahiiri.
Koristelu:
4–5 dl vispikermaa
1–1 1/2 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
Hyytelösokeri:
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1. Kiehauta vesi kattilassa hyytelösokeria varten.
2. Lisää hyytelösokeri kiehautettuun veteen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hyytelösokeriliemi vielä, mutta älä keitä.
3. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki koko ajan sekoittaen, ettei liemen päälle tule kalvoa.
4. Levitä hyytelösokeri pullasudilla mansikoiden päälle.
Lähteenä Pullahiiri.
Koristeina ihan itte väännetyt sokerimassakukkaset :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti