lauantai 13. marraskuuta 2021

Halloween

Red Velvet -kuppikakut
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa (huoneenlämpöisenä)
2 tl omenaviinietikkaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
punaista elintarvikeväriä

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Asettele paperivuoat muffinipellin syvennyksiin. 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. 
3. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, maito, omenaviinietikka, öljy ja elintarvikeväri. 
4. Lisää kuivat aineet nesteeseen siivilän läpi ja sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista. 
5. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista kuppikakkuja uunin keskitasolla noin 17 minuuttia kunnes testitikkuun tarttuu enää muutamia meheviä murusia. 
6. Siirrä kuppikakut heti ritilälle jäähtymään.

Kuorrute:
75 g voita (huoneenlämpöisenä)
1 1/2 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2 tl maitoa (huoneenlämpöisenä)
200 g tuorejuustoa

1. Vatkaa voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja maito kuohkeaksi vaaleaksi kreemiksi sähkövatkaimella. Tähän menee aikaa useita minuutteja. 
2. Kääntele notkistettu tuorejuusto vaniljakreemin joukkoon.
3. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle.
4. Koristele.
https://www.emmaivane.com/reseptit/red-velvet-halloween-kuppikakut/


Hautakakku

Käytin Kinuskikissan aina yhtä herkullisia ja toimivia ohjeita :) Vaihdan vaan aina tavallisen sokerin luomuruokosokeriin ja laitan sitä täytteisiin vähemmän kuin Kinuskikissa, toisinaan jätän sokerin pois (kuten tämän ohjeen täytteen tomusokerin). Kannattaa käydä linkistä katsomassa kuvalliset ohjeet!

Kakkupohja

230 tummaa suklaata

125 voita

3/4 dl kevytmaitoa

1/2 dl maustamatonta jogurttia

3/4 dl rypsiöljyä

munaa

3/4 dl vehnäjauhoja

dl luomuruokosokeria

1/2 tl leivinjauhetta

3/4 tl ruokasoodaa

1/4 tl suolaa

  • Vuoraa 20-senttisen vuoan pohja leivinpaperilla. Liimaa voin avulla reunaan leivinpaperisuikale (korkeus 10 cm), jotta saat vuoalle lisää korkeutta.
  • Paloittele suklaa isoon kattilaan. Lisää voi ja maito. Lämmitä liedellä alhaisella lämmöllä pohjaa myöten sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. 
  • Ota kattila liedeltä. 
  • Lisää joukkoon jogurtti ja öljy, sitten munat. 
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista 150 asteessa 1 h 30 minuuttia. 
  • Anna jäähtyä vuoassa puoli tuntia ennen irrottamista.

Täyte

250 voita

dl tummaa muscovadosokeria

200 maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia) 

(1 dl tomusokeria)

(oranssia pastaväriä)

  • Ota voi ja tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Ainesten tulee olla tasalämpöisiä.
  • Muscovadosokerin mahdolliset paakut kannattaa ensin hienontaa esimerkiksi lusikan kuperalla puolella, jotta sokeri sekoittuu tasaisesti. 
  • Vatkaa voi ja muscovadosokeri vaahdoksi. 
  • Sekoita joukkoon tuorejuusto (ja tomusokeri). 
  • Värjää halutessasi oranssiksi sekoittamalla joukoon pastaväriä.
Mukaelma tästä: https://www.kinuskikissa.fi/kaannetty-halloween-kakku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti