Äitini synttärikakku :)
Kakkupohja:
230 g tummaa suklaata
125 g voita
1 3/4 dl kevytmaitoa
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
1 3/4 dl rypsiöljyä
4 munaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3 dl luomuruokosokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
- Vuoraa 20-senttisen vuoan pohja leivinpaperilla. Liimaa voin avulla reunaan leivinpaperisuikale (korkeus 10 cm), jotta saat vuoalle lisää korkeutta.
- Paloittele suklaa isoon kattilaan. Lisää voi ja maito. Lämmitä liedellä alhaisella lämmöllä pohjaa myöten sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista.
- Ota kattila liedeltä.
- Lisää joukkoon jogurtti ja öljy, sitten munat.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Paista 150 asteessa 1 h 30 minuuttia.
- Anna jäähtyä vuoassa puoli tuntia ennen irrottamista.
Täyte:
6 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
600 g appelsiinirahkaa
(1 dl sokeria)
1 dl mandariinimehutiivistettä
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Yhdistä rahka ja sokeri.
- Kuumenna laimentamaton mehutiiviste kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä sitten kermavaahdon kanssa.
- Värjää oranssiksi sekoittamalla joukkoon pastaväriä.
- Kaada täyte irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle (2 väliin).
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3 tuntia ennen vuoasta irrottamista.
Kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
- Laita ainekset kattilaan.
- Kuumenna, kunnes seos kiehuu.
- Alenna lämpöä keskiteholle (esim. asteikolla 1-12 kohtaan 6-7) ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 15-20 minuutin ajan.
- Kinuskin tulee kiehua koko ajan – mutta maltillisesti.
- Kinuski on valmista, kun tippa muuttuu kylmässä vedessä pisaramaiseksi.
Pursotuksiin 4 dl vispikermaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti