lauantai 13. marraskuuta 2021

Kinuskikakku

 Äitini synttärikakku :)


Kakkupohja:

230 tummaa suklaata

125 voita

3/4 dl kevytmaitoa

1/2 dl maustamatonta jogurttia

3/4 dl rypsiöljyä

munaa

3/4 dl vehnäjauhoja

dl luomuruokosokeria

1/2 tl leivinjauhetta

3/4 tl ruokasoodaa

1/4 tl suolaa

  • Vuoraa 20-senttisen vuoan pohja leivinpaperilla. Liimaa voin avulla reunaan leivinpaperisuikale (korkeus 10 cm), jotta saat vuoalle lisää korkeutta.
  • Paloittele suklaa isoon kattilaan. Lisää voi ja maito. Lämmitä liedellä alhaisella lämmöllä pohjaa myöten sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. 
  • Ota kattila liedeltä. 
  • Lisää joukkoon jogurtti ja öljy, sitten munat. 
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista 150 asteessa 1 h 30 minuuttia. 
  • Anna jäähtyä vuoassa puoli tuntia ennen irrottamista.

Täyte:

liivatelehteä

dl kuohukermaa

600 appelsiinirahkaa

(1 dl sokeria)

dl mandariinimehutiivistettä

(oranssia pastaväriä)

  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Yhdistä rahka ja sokeri.
  • Kuumenna laimentamaton mehutiiviste kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä sitten kermavaahdon kanssa.
  • Värjää oranssiksi sekoittamalla joukkoon pastaväriä.
  • Kaada täyte irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle (2 väliin). 
  • Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3 tuntia ennen vuoasta irrottamista.

Kinuskikuorrutus:

dl kuohukermaa

dl fariinisokeria

  • Laita ainekset kattilaan.
  • Kuumenna, kunnes seos kiehuu.
  • Alenna lämpöä keskiteholle (esim. asteikolla 1-12 kohtaan 6-7) ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 15-20 minuutin ajan.
  • Kinuskin tulee kiehua koko ajan – mutta maltillisesti.
  • Kinuski on valmista, kun tippa muuttuu kylmässä vedessä pisaramaiseksi.

Pursotuksiin 4 dl vispikermaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti