Fidgetit tuntuivat joskus viime keväänä lyövän läpi oikein kunnolla, etenkin pop itit, joten niitä piti saada myös 7-vuotissynttärikakkuun. Pop itit toimivat kätevästi itse muotteina, joten syötäviä koristeita saa tehtyä helposti :)
Kakkupohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
3 ½ dl sokeria
3 munaa (jos pieniä niin 4)
3 dl maitoa
1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24-26 cm). Huom: tätä kyseistä kakkua varten tein tuplataikinan, jonka jaoin n.26cm ja n.20cm vuokiin.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää munat yksitellen vatkaten.
5. Sekoita hitaalla teholla vatkaten (tai nuolijalla) joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito (lisää maitoa hitaasti pienissä erissä!).
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
8. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
https://www.kinuskikissa.fi/meheva-suklaakakkupohja
Täyte:
8 liivatelehteä
8 dl vispikermaa
400 g sitruunarahkaa
200 g vaniljakreemiä (Valio)
1 prk (à 340 g) lemon curd -sitruunatahnaa
1prk (à 340 g) lime curd -limetahnaa
1 dl vettä
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
3. Sekoita joukkoon sitruunarahka, vaniljakreemi ja tahnat.
4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet.
5. Sekoita liivatevesi täytevaahdon joukkoon.
6. Täytä kakku ja anna jähmettyä mieluusti yön yli tai vähintään n.5-6h.
Mukaelma tästä: https://www.kinuskikissa.fi/sitruunatayte
Sokerikreemi:
375 g voita
3 tl vaniljasokeria
750 g (= 12 dl) tomusokeria
3 rkl vettä
1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
https://www.kinuskikissa.fi/kreemit/
Kostutus:
n.3 dl Spriteä/7upia/sitruunamehua
Pinta:
1 kg turkoosia massaa
Koristeisiin:
2 pkt Renshawn värilajitelmaa
250 g oranssia massaa
250 g lilaa massaa
Huom! Kinuskikissan massat ovat ehdottomasti parhaita käsittelyn, työstämisen ja myös koristeiden tekemisen näkökulmasta.
Kakun lisäksi tarjolla oli Dumle-muffinseja, mokkapaloja ja valkosuklaista sateenkaarikakkua sekä tietysti keksejä, karkkia ja limpsaa, mutta myös porkkanaa, kurkkua ja kukkakaalia, jotka uppoavat joka kerran aina yhtä yllättävän hyvin :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti