Pitkästä aikaa tilauskakku, rakkaan ystävän tyttärelle :)
Kakkupohjat:
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri kunnolla napakaksi vaahdoksi
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon lastalla rauhallisesti sekoittaen/käännellen
9 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri kunnolla napakaksi vaahdoksi
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon lastalla rauhallisesti sekoittaen/käännellen
Kostutus:
Koska valkosuklaa on todella makeaa, kostutin tämän ihan vedellä. Ja koska en yhtään tykkää kuivasta kakkupohjasta täytekakuissa, niin vettä meni ainakin 6 dl, mahdollisesti jopa 8.
Täytteet:
Mustikkahillo:
600g pakastemustikoita (sulaneina)
3 dl hillosokeria
1. Kiehauta mustikat
2. Lisää sokeri
3. Sekoita hyvin, anna kiehua rauhallisesti 15 minuuttia
4. Jäähdytä kokonaan kylmäksi (nopeiten onnistuu kun laitat pakastimeen ja sekoittelet välillä hyvin)
Valkosuklaamousse:
6 dl vispikermaa
1,5 tl vanilja-aromia
600 g tuorejuustoa (maustamaton)
450 g valkosuklaata
1. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi
2. Sulata valkosuklaa (jos mikrossa, niin muista sekoitella usein)
3. Sekoita vanilja-aromi tuorejuustoon
4. Lisää vanilja-aromilla terästetty tuorejuusto kermavaahtoon
5. Sekoita lastalla sulanut valkosuklaa mousseen
Pinta:
750g valkoista Kinuskikissan sokerimassaa
250g vaaleanpunaista Kinuskikissan sokerimassa
250g vaalenavihreää Kinuskikissan sokerimassaa
Hopean väristä glittertomua
Pinkkiä glittertomua
Ostin valkoista sokerimassaa 1 kg mutta siitä jäi yli n.250g. Kannattaa kuitenkin ostaa se kilo, ettei kokoaminen mene liian tiukille. Kinuskikissan sokerimassoista on ehdottomasti helpoin saada kaunis pinta vaikeisiinkin kakkuihin!
https://toivepuoti.kinuskikissa.fi/ joskin itse ostan tyypillisesti Prismasta
Kakun kokoamisesta kuvia:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti