sunnuntai 1. elokuuta 2021

Rippikakku

Pitkästä aikaa tilauskakku, rakkaan ystävän tyttärelle :)



Kakkupohjat:
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri kunnolla napakaksi vaahdoksi
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon lastalla rauhallisesti sekoittaen/käännellen

9 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri kunnolla napakaksi vaahdoksi
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon lastalla rauhallisesti sekoittaen/käännellen

Kostutus:
Koska valkosuklaa on todella makeaa, kostutin tämän ihan vedellä. Ja koska en yhtään tykkää kuivasta kakkupohjasta täytekakuissa, niin vettä meni ainakin 6 dl, mahdollisesti jopa 8.

Täytteet:

Mustikkahillo:
600g pakastemustikoita (sulaneina)
3 dl hillosokeria

1. Kiehauta mustikat
2. Lisää sokeri
3. Sekoita hyvin, anna kiehua rauhallisesti 15 minuuttia
4. Jäähdytä kokonaan kylmäksi (nopeiten onnistuu kun laitat pakastimeen ja sekoittelet välillä hyvin)

Valkosuklaamousse:
6 dl vispikermaa
1,5 tl vanilja-aromia
600 g tuorejuustoa (maustamaton)
450 g valkosuklaata

1. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi
2. Sulata valkosuklaa (jos mikrossa, niin muista sekoitella usein)
3. Sekoita vanilja-aromi tuorejuustoon
4. Lisää vanilja-aromilla terästetty tuorejuusto kermavaahtoon
5. Sekoita lastalla sulanut valkosuklaa mousseen


Pinta:
750g valkoista Kinuskikissan sokerimassaa
250g vaaleanpunaista Kinuskikissan sokerimassa
250g vaalenavihreää Kinuskikissan sokerimassaa
Hopean väristä glittertomua
Pinkkiä glittertomua

Ostin valkoista sokerimassaa 1 kg mutta siitä jäi yli n.250g. Kannattaa kuitenkin ostaa se kilo, ettei kokoaminen mene liian tiukille. Kinuskikissan sokerimassoista on ehdottomasti helpoin saada kaunis pinta vaikeisiinkin kakkuihin!

https://toivepuoti.kinuskikissa.fi/ joskin itse ostan tyypillisesti Prismasta





Kakun kokoamisesta kuvia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti