lauantai 7. elokuuta 2021

Tuhti suklaakakku

 Tässä täydellinen suklaan rakastajan kakku :D

Pohja:

5 munaa
150 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
2 1/2 dl vehnäjauhoja 
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) tai ole laiska kuten minä, ja asettele leivinpaperi 26 cm vuokaan tiiviisti pitkin pohjaa ja reunoja.
2. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
3. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
5. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
6. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen.
7. Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten.
8. Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä.
9. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.
10. Kaada taikina vuokaan.
11. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palamisen. 

Kostutus:

2 dl maitoa (tykkään kosteammasta, joten käytin lopulta 3dl)
1 tl vaniljasokeria

https://www.kinuskikissa.fi/suklaakakkupohja-2

Täyte:

4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (käytin Philadelphiaa)
260 g tummaa suklaata (käytin Fazerin perustummaa, eli 47 %)

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
3. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W).
4. Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
5. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.

https://www.kinuskikissa.fi/helppo-ja-hyva-suklaatayte

Pinta:

260 g tummaa suklaata (käytin Fazerin perustummaa, eli 47 %)
2 dl kuohukermaa

1. Paloittele suklaa.
2. Lämmitä kermaa kattilassa kunnes se höyryää (ei saa kiehua!)
3. Ota kattila pois levyltä ja lisää suklaapalat kermaan.
4. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut kerman joukkoon (käytä kattilaa lämpimällä levyllä pieniä hetkiä, jos suklaapalat eivät meinaa sulaa).
5. Anna jäähtyä, jos on kuumaa.
6. Valuta täytetyn kakun päälle. Huom: tässä on riittävästi, jotta voit jättää kakun päälle ihan kunnolla paksun kerroksen ja voit silti valutella reunoille ihan huoletta. 

Tähän otettu suklaan ja kerman suhde täältä: https://www.kinuskikissa.fi/kakun-kuorrutteet mutta valmistan kuorrutteen omasta mielestäni hieman helpommin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti