sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Isän synttärikakku

Taas perinteinen hyyyvin suklainen kakku :)


Pohjana tavallinen viiden munan pohja, täytteenä hilloa ja kermavaahtoa. Pintana tästäkin blogista löytyvä suklaaganche.

 Pinta:
(Suklaaganache)
2 dl kermaa
300 g tummaa suklaata (200g Fazerin tumma, 100g 86% Marabou Premium)
n.1 rkl voita

1. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. 
2. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoittele seosta kunnes suklaa on kokonaan sulanut. 
3. Älä kiehauta ja varo suklaan palamista!
4. Ota pois levyltä, lisää voinokareet ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi. 
5. Jäähdyttele seosta sekoitellen vähän aikaa.
6. Kaada seosta kakun keskelle, levittele lastalla tms.
7. Kaada seosta lähelle reunaa, valuttele reunoja pitkin alas.
8. Nostele lautaselle asti valunutta seosta ylöspäin pitkin reunaa. Toista niin kauan, että seos alkaa vähän jähmettyä.
9. Vie jääkaappiin jähmettymään ennen koristeiden laittamista.

Mukaelma tästä. Käytetty myös Kinuskikissan ohjetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti