keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Matt Prestonin 80-40-20-pikakakku

Heh, olen Australian MasterChefin suuri fani :)
Tämä pikakakku oli ihan pakko kokeilla!
Kakun nimi tulee tästä: 80 sekuntia pohjan tekoon, 40 sekuntia marjakastikkeen tekoon ja 20 sekuntia kerman vatkaamiseen. Itse en yltänyt moiseen, mutta hyvää on ja sotkua piisaa ;)


4-8 annosta, vuokien/kippojen koosta riippuen. Itsellä tuli 6 annosta, vuoka n.2dl.

Pohja:
2 munaa
100 g sokeria
2 passiohedelmää
100 g voita sulatettuna
100g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat, sokeri ja passiohedelmien sisukset, ihan vaan käsivispilällä nopsasti tai jos haluat, niin tehosekoittimella (itse vaahdotin munat ja sokerin ensin kunnolla, mutta se on tavallaan turhaa).
2. Lisää sekaan voisula, vatkaa.
3. Lisää sekaan jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe (onnistuu kyllä ilmankin.. Tuli kokeiltua :D), vatkaa.
4. Kaada muutaman desin vetoisiin, voideltuihin & sokeroituihin vuokiin/kippoihin, täytä n.2/3.
5. Laita vuokien/kippojen päälle joko mikronkestävää kelmua (jätä aukko, josta höyryt pääsevät ulos!) TAI sujauta vuoka/kippo uunipaistopussiin ja jätä suu sulkematta.
6. Paista mikrossa 40-65 sekuntia (alkuperäisessä ohjeessa 40-45s, mutta minun mikrollani tuli vasta minuutissa hyvä, yli minuuttikin oli vielä hyvä).
7. Kumoa lautaselle.

Marjakastike:
50 g sokeria
175 g marjoja (itse laitoin puolet metsämansikoita ja puolet mustikoita, kummatkin pakastimesta)

1. Kaada sokeri ja marjat kattilaan, kiehauta.
2. Anna jäähtyä, kaada pohjan päälle ja viereen.

Vatkaa seuraksi kermavaahtoa (pari desiä kermaa, sekaan vähän vanilijasokeria tai tomusokeria).


MasterChef Australia 9.10.2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti