Innostuin kovin sinisestä, tuli ekaa kertaa värjättyä myös kakkupohja :D
40-45 henkilön kakku
Vaalea pohja:
Vaalea pohja:
12 munaa
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munien valkuaiset
ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen.
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
4. Siivilöi jauhot vaahtoon.
5. Sekoita varoen tasaiseksi.
6. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (käytin Stätderin säädeltäviä "kulmia", tein melkein niin ison kuin mitä uunipellille mahtui).
7. Paista 175 asteessa kypsäksi, 45-50min., uunin alaosassa.
8. Anna jäähtyä ja kumoa.
2. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen.
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
4. Siivilöi jauhot vaahtoon.
5. Sekoita varoen tasaiseksi.
6. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (käytin Stätderin säädeltäviä "kulmia", tein melkein niin ison kuin mitä uunipellille mahtui).
7. Paista 175 asteessa kypsäksi, 45-50min., uunin alaosassa.
8. Anna jäähtyä ja kumoa.
Kostutus:
6 dl maitoa
3 rkl vanilijasokeria
6 dl maitoa
3 rkl vanilijasokeria
Täyte 1:
5 dl kuohukermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
½ dl sokeria
2 ½ isoa (56 g) Daim-patukkaa
½l mansikoita
5 dl kuohukermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
½ dl sokeria
2 ½ isoa (56 g) Daim-patukkaa
½l mansikoita
1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri.
3. Rouhi Daim-patukat ja lisää täytteeseen.
4. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.
5. Levitä kostutetun pohjan päälle.
6. Painele vadelmat täytteeseen.
2. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri.
3. Rouhi Daim-patukat ja lisää täytteeseen.
4. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.
5. Levitä kostutetun pohjan päälle.
6. Painele vadelmat täytteeseen.
Täyte 2:
5 dl vispikermaa
1½ tl piparminttuaromia
300 g valkosuklaata
1½ prk Mascarponea
5 dl vispikermaa
1½ tl piparminttuaromia
300 g valkosuklaata
1½ prk Mascarponea
1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
3. Sekoita valkosuklaa kermavaahdon joukkoon.
4. Mausta aromilla.
2. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
3. Sekoita valkosuklaa kermavaahdon joukkoon.
4. Mausta aromilla.
Sokerikreemi:
250 g
voita
1 tl vaniljasokeria
500 g (= 8 dl) tomusokeria
2-3 rkl vettä
500 g (= 8 dl) tomusokeria
2-3 rkl vettä
1. Pehmennä voi sähkövatkaimella
notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa,
Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta
määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin
voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
Pinta ja koristeet:
750g sinistä marsipaania
500 g Valkoista vaahtokarkinmakuista sokerimassaa
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Alimmaiseksi pohja, kostuta, sitten yhtä
täytettä, päälle pohja, kostutus ja toista täytettä. Päälle vielä pohja,
kostuta. Levitä voikreemi, kauli ja asettele päälle sokerikuorrute.
Macaronsseihin löytyy ohje muutama julkaisu alempaa :)
Anoppi leipoi pyynnöstäni perinteisen pullakranssin ja J-pipareita ("kaneliässiä"), sekä toki maailman parhaita karjalanpiirakoita :)
Onnea koko perheelle!
VastaaPoistaHerkullisia leipomuksia.