Pohja:
6 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munien valkuaiset ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen.
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
4. Siivilöi jauhot vaahtoon.
5. Sekoita varoen tasaiseksi.
6. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan (halkaisija 24cm tai yli).
7. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min.
8. Anna jäähtyä ja kumoa.
Mukaelma tästä.
Kostutus:
1-1½dl Maitoa
1½-2tl Vanilijasokeria
TAI
1 1/2–2 dl laimennettua omenamehua
Täyte:
(Mansikkamousse)
6 dl vispikermaa
1 litra (n. 500 g) mansikoita
4 liivatelehteä
tilkka vettä
n. 1 1/2 dl tomusokeria
n. 2 rkl vaniljasokeria
1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen.
3. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Lisää vatkattu kerma mansikkaseokseen ja sekoita tasaiseksi mousseksi.
6. Täytä kakku kostuteetujen pohjien päälle irtopohjavuokaan.
7. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Koristele kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Levittäessä kerman menekki on vähäisempää kuin pursottaessa.
Lähteenä Pullahiiri.
Pinta:
2,5 dl vispikermaa
Kakkukuva
Marsipaanikirjaimet ja numerot
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti