torstai 3. marraskuuta 2011

Riisimuro-valkosuklaakeksit


Eipä ole kauheasti ehtinyt leipoa... Jotain keksejä, tuttuja simppeleitä kakkuja ja siinä se. Nyt innostuin kokeilemaan uusia keksejä, kun tämä herkku tuli Pullahiiren blogissa vastaan! Riisimuroja löytyi kaapista liuta ja juuri sain seminaarin kylkiäisenä valkosuklaata :)

n.18-22kpl

120g voita
2 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
2 tl vanijasokeria
5 dl riisimuroja
100g valkosuklaata

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kananmuna joukoon hyvin sekoittaen.
3. Mittaa vehnäjauhot, sooda ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita hyvin sekaisin.
4. Lisää jauhot voisokeriseokseen.
5. Sekoita tasaiseksi (massa voi olla käsipelillä tehdessä aika kuivaa, itse tein yleiskoneella ja oli ihan sopivaa).
6. Rouhi veitsellä valkosuklaa pieneksi ja lisää yhdessä riisimurojen kanssa edellisiin.
7. Sekoita massa tasaiseksi.
8. Pyörittele ja puristele käsin massa palloiksi leivinpaperille.
9. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia. Pikkuleivät saavat olla keskeltä pehmeitä uunista pois ottaessa.
10. Anna jäähtyä, herkuttele lämpiminä kylmän maidon kanssa :)

Lähde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti