sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Isänpäiväkakku


Isäni rrrrakastaa Dronningholmin mansikkahilloa.. Niinpä kun kyselin isänpäiväkakkutoiveita oli se ensimmäinen ja oikeastaan ainoa toive :D Miehelleni onneksi kävi tämä myös. Pyrin löytämään täytteeseen sopivan balanssin Dronningholmin maun ja kuitenkin tietyn raikkauden suhteen. Tässä se onnistui kivasti, maun tunnistaa hyvin, mutta ei tule yökkömakea olo :)

20 hlön kakku

Varma kakkupohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Laita munat hana-kuumaan veteen lämpiämään (jos otat ne jääkaapista).
2. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24cm)
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175 asteessa kunnes kakku alkaa irrota reunoilta tai hammastikkuun ei tartu enää taikinaa (n.30min).

Lähde.

Kostutus:
3-4 dl mansikkahillovettä (Dronningholmin mansikkahilloa vähän, loput vettä).

Täyte:
5 dl vispikermaa
250 g Mascarponea
3 dl Dronningholmin mansikkahilloa
3 liivatelehteä
2 rkl mansikkahillovettä

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Soseuta mansikkahillo kunnolla, saa muuttua vähän vaaleammaksi.
3. Vatkaa kerma vahvaksi vaahdoksi.
4. Lisää sekaan Mascarpone ja suurin osa mansikkahillosta.
5. Kiehauta mansikkahillovesi ja lisää liivatteet yksitellen kiehuvaan veteen, purista vain kevyesti. Heiluttele kattilaa, niin liivatelehti sulaa tasaisesti.
6. Sekoita liivateseos n.desiin mansikkahilloa.
7. Liruta mansikkahillo-liivateseos täytteeseen koko ajan hitaasti sekoittaen.
8. Täytä kakku (sipaise toiseen väliin mansikkahilloa kostutuksen jälkeen ennen täytettä) ja anna hyytyä n.3h, mieluusti yön yli.

Pinta:
5 dl vispikermaa
½ dl tomusokeria (vajaa)


Halusin simppeliä koristelua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti