torstai 11. marraskuuta 2010

Kermafudge


Nammmmmmm.... :)
Mutta varoitus: aivan hurjan makeita!

3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 rkl vanilijasokeria
50 g voita

1. Sekoita kerma, sokeri, siirappi ja vanilijasokeri teflonkattilassa.
2. Anna kiehahtaa.
3. Lisää voi.
4. Anna kiehua hiljaa kuplien, kunnes seos sakenee ja lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kokeen tiputtamalla muutaman pisaran fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivaa. Itsellä meni tähän vaiheeseen 50min., levy kolmosella enimmäkseen, välillä ja etenkin puolesta välistä eteenpäin nelosella. Tämä oli liian vähän, olisi pitänyt malttaa n.tunti - fudge jäi vähän turhan pehmeäksi.
5. Vatkaa seosta pari minuuttia.
6. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18 x 18 cm). Nosta jääkaappiin jähmettymään.
7. Leikkaa terävällä, öljytyllä veitsellä 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi.

Säilytä fudgepaloja jääkaapissa.

Mukaelma tästä sekä Yhteishyvän Ruoka-lehden 12/05 vanilija-kolakuutiot -ohjeesta.

Siirapin sijaan voi käyttää hunajaa. Jos haluat lisätä esim. suklaarouhetta (200g hyvä määrä) tai hasselpähkinärouhetta (1½dl hyvä määrä), niin tee se ihan lopuksi, juuri ennen vatkaamista.

1 kommentti: