maanantai 9. helmikuuta 2015

Red Velvet Cake

Omien synttäreiden kunniaksi tammikuun lopulla päätin korkata Punaisen Sametin ;) Monta kertaa käynyt mielessä kokeilla, ja oli kyllä superrrrrherkkua!!


Pohja:
2 kananmunaa
3 dl sokeria
3 1⁄2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1⁄2 tl suolaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä
2 dl piimää
2 rkl punaista elintarvikeväriä

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. 
2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. 
3. Lisää etikka, öljy, piimä ja elintarvikeväri ja sekoita taikina tasaiseksi. 
4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 1.5 litran vetoiseen vuokaan. 
5. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. 
6. Jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä.

Tuorejuustotäyte:
250 g maustamatonta tuorejuustoa (Mascarponea)
50 g voita
125 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta

1. Vaahdota voi ja tuorejuusto keskenään. 
2. Lisää mukaan vaniljasokeri tai -uute. 
3. Lisää seokseen lopuksi mukaan tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi massaksi.

Koristeluun:
1 l tuoreita marjoja (esim. pensasmustikoita, punaisia viinimarjoja)

1. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi terävällä veitsellä ja levitä kuorrutusta yhdelle kakkukerroksista. 
2. Aseta seuraava kakkukerros varovasti päälle (käytä apuna leveää kokkiveistä tai lastoja) ja levitä senkin päälle kuorrutusta. 
3. Lisää lopuksi ylin kakkulevy ja levitä sen päälle loput kuorrutuksesta. 
4. Koristele täytekakku lopuksi tuoreilla marjoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti