Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri
paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
3. Siivilöi jauhot vaahtoon.
4. Sekoita varoen tasaiseksi.
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan.
6. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min.
7. Anna jäähtyä ja kumoa.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
3. Siivilöi jauhot vaahtoon.
4. Sekoita varoen tasaiseksi.
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan.
6. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min.
7. Anna jäähtyä ja kumoa.
Kostutus:
2-2½ dl maitoa
1 rkl vanilijasokeria
2-2½ dl maitoa
1 rkl vanilijasokeria
Täyte:
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
1 prk (á 250g) Mascarpone-tuorejuustoa
½ dl sokeria
5 dl mansikkasosetta
7-10 dl mansikoita
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
1 prk (á 250g) Mascarpone-tuorejuustoa
½ dl sokeria
5 dl mansikkasosetta
7-10 dl mansikoita
1. Laita liivatelehdet
kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon Mascarpone ja sokeri, vatkaa rauhallisesti mutta kuitenkin niin, että seos on tasainen.
4. Kiehauta n.½ dl mansikkasosetta pienessä kattilassa.
5. Lisää liivatteet yksitellen kuumaan mansikkasoseeseen, heilauttele kattilaa samalla.
6. Sekoita liivateseos lopun mansikkasoseen sekaan.
7. Liruta liivate-mansikkaseos kermavaahto-Mascarpone-seoksen sekaan koko ajan hitaasti vatkaten.
8. Vuoraa vuoka (jossa paistoit pohjan) kelmulla, jätä kelmupalojen hännät pitkiksi jotta saat käännettyä ne lopuksi päällimmäisen siivun päälle.
9. Leikkaa pohja kolmeen siivuun, aseta yksi siivuista vuokaan alimmaiseksi, kostuta se ja kaada sen päälle puolet täytteestä. Painele täytteeseen mansikoita.
10. Aseta päälle toinen siivu, kostuta ja kaada loput täytteestä sen päälle. Aseta päällimmäiseksi viimeinen siivu ja kostuta se.
11. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mieluusti esim. yön yli.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon Mascarpone ja sokeri, vatkaa rauhallisesti mutta kuitenkin niin, että seos on tasainen.
4. Kiehauta n.½ dl mansikkasosetta pienessä kattilassa.
5. Lisää liivatteet yksitellen kuumaan mansikkasoseeseen, heilauttele kattilaa samalla.
6. Sekoita liivateseos lopun mansikkasoseen sekaan.
7. Liruta liivate-mansikkaseos kermavaahto-Mascarpone-seoksen sekaan koko ajan hitaasti vatkaten.
8. Vuoraa vuoka (jossa paistoit pohjan) kelmulla, jätä kelmupalojen hännät pitkiksi jotta saat käännettyä ne lopuksi päällimmäisen siivun päälle.
9. Leikkaa pohja kolmeen siivuun, aseta yksi siivuista vuokaan alimmaiseksi, kostuta se ja kaada sen päälle puolet täytteestä. Painele täytteeseen mansikoita.
10. Aseta päälle toinen siivu, kostuta ja kaada loput täytteestä sen päälle. Aseta päällimmäiseksi viimeinen siivu ja kostuta se.
11. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mieluusti esim. yön yli.
Sokerikreemi:
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
Pinta:
500g vaahtokarkinmakuista sokerimassaa
500g vaahtokarkinmakuista sokerimassaa
Koriste:
250 g vaahtokarkinmakuista sokerimassaa
värejä, kimallegeeliä
250 g vaahtokarkinmakuista sokerimassaa
värejä, kimallegeeliä
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
3. Siivilöi jauhot vaahtoon.
4. Sekoita varoen tasaiseksi.
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan.
6. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min.
7. Anna jäähtyä ja kumoa.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
3. Siivilöi jauhot vaahtoon.
4. Sekoita varoen tasaiseksi.
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan.
6. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min.
7. Anna jäähtyä ja kumoa.
Kostutus:
2-2½ dl maitoa
1 rkl vanilijasokeria
2-2½ dl maitoa
1 rkl vanilijasokeria
Täyte:
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
1 prk (á 250g) Mascarpone-tuorejuustoa
½ dl sokeria
5 dl mansikkasosetta
7-10 dl mansikoita
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
1 prk (á 250g) Mascarpone-tuorejuustoa
½ dl sokeria
5 dl mansikkasosetta
7-10 dl mansikoita
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon Mascarpone ja sokeri, vatkaa rauhallisesti mutta kuitenkin niin, että seos on tasainen.
4. Kiehauta n.½ dl mansikkasosetta pienessä kattilassa.
5. Lisää liivatteet yksitellen kuumaan mansikkasoseeseen, heilauttele kattilaa samalla.
6. Sekoita liivateseos lopun mansikkasoseen sekaan.
7. Liruta liivate-mansikkaseos kermavaahto-Mascarpone-seoksen sekaan koko ajan hitaasti vatkaten.
8. Vuoraa vuoka (jossa paistoit pohjan) kelmulla, jätä kelmupalojen hännät pitkiksi jotta saat käännettyä ne lopuksi päällimmäisen siivun päälle.
9. Leikkaa pohja kolmeen siivuun, aseta yksi siivuista vuokaan alimmaiseksi, kostuta se ja kaada sen päälle puolet täytteestä. Painele täytteeseen mansikoita.
10. Aseta päälle toinen siivu, kostuta ja kaada loput täytteestä sen päälle. Aseta päällimmäiseksi viimeinen siivu ja kostuta se.
11. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mieluusti esim. yön yli.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon Mascarpone ja sokeri, vatkaa rauhallisesti mutta kuitenkin niin, että seos on tasainen.
4. Kiehauta n.½ dl mansikkasosetta pienessä kattilassa.
5. Lisää liivatteet yksitellen kuumaan mansikkasoseeseen, heilauttele kattilaa samalla.
6. Sekoita liivateseos lopun mansikkasoseen sekaan.
7. Liruta liivate-mansikkaseos kermavaahto-Mascarpone-seoksen sekaan koko ajan hitaasti vatkaten.
8. Vuoraa vuoka (jossa paistoit pohjan) kelmulla, jätä kelmupalojen hännät pitkiksi jotta saat käännettyä ne lopuksi päällimmäisen siivun päälle.
9. Leikkaa pohja kolmeen siivuun, aseta yksi siivuista vuokaan alimmaiseksi, kostuta se ja kaada sen päälle puolet täytteestä. Painele täytteeseen mansikoita.
10. Aseta päälle toinen siivu, kostuta ja kaada loput täytteestä sen päälle. Aseta päällimmäiseksi viimeinen siivu ja kostuta se.
11. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mieluusti esim. yön yli.
Sokerikreemi:125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
Pinta:
500g vaahtokarkinmakuista sokerimassaa
500g vaahtokarkinmakuista sokerimassaa
Koriste:
250 g vaahtokarkinmakuista sokerimassaa
värejä, kimallegeeliä
250 g vaahtokarkinmakuista sokerimassaa
värejä, kimallegeeliä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti