perjantai 24. toukokuuta 2013

Mansikka-suklaatorttu


5 dl mansikkaviipaleita
175 g tummaa suklaata (Marabou Premium 70%)
4 munaa
3 rkl Muscovadoa (voi tehdä myös ilman sokeria!)
2 dl kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
pähkinöitä (esim. tässä vajaa 1 dl saksanpähkinöitä)

1. Levitä mansikkaviipaleet voidellun piirakkavuoan (n.24cm) pohjalle.
2. Sulata suklaa vesihauteessa (tai kattilassa, itse suosin vesihaudetta).
3. Lisää sekaan munat yksitellen hyvin sekoittaen.
4. Lisää sekaan sokeri, kerma ja jauhot, sekoita hyvin.
5. Sekoita joukkoon pilkotut pähkinät.
6. Sekoita seos hyvin, edelleen siis vesihauteessa tai kattilassa (levy ykkösellä).
7. Paista n.10-15min. (10min. = aavistuksen pehmeä sisus) 175 asteessa uunin keskiosassa.

Huom: paleo-versio siis syntyy, kun jättää sokerin pois ja käyttää kookoskermaa ja mantelijauhoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti