keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Isänpäiväkakku 2012



(11.11.2012)
Lastemme iskää ja ukkia (vaari olikin Espanjassa) muistettiin tänä vuonna tällaisella kakulla! Lapset koristeli, täytteinä luumu ja mansikka-Dronningholm - isäni herkkuja :D

20-25 hlön kakku

Varma kakkupohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Laita munat hana-kuumaan veteen lämpiämään (jos otat ne jääkaapista).
2. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24cm)
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175 asteessa kunnes kakku alkaa irrota reunoilta tai hammastikkuun ei tartu enää taikinaa (n.30min).

Lähde.

Luumutäyte:
5 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
1 prk Mascarponea
1 prk luumumarmeladia
sokeria

1 rkl vettä / luumuvettä (=luumumarmeladipurkin pesuvesi)
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Vaahdota kerma.
3. Sekoita vaahtoon Mascarpone ja luumumarmeladi. Lisää sokeria maun mukaan (itse en laittanut ollenkaan).
4. Kiehauta pienessä kattilassa vesi/luumuvesi, nosta liivatteet yksitellen vedestä, purista kevyesti ja sulata kattilassa (heiluta kattilaa jotta liivate leviää tasaisesti).
5. Liruta liivateliemi muuhun täytteeseen.
6. Levitä kostutettujen pohjien päälle, anna hyytyä vähintään 3 tuntia, mieluusti yön yli.

Dronningholmtäyte:
5 dl vispikermaa
250 g Mascarponea
3 dl Dronningholmin mansikkahilloa
3 liivatelehteä
2 rkl mansikkahillovettä

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Soseuta mansikkahillo kunnolla, saa muuttua vähän vaaleammaksi.
3. Vatkaa kerma vahvaksi vaahdoksi.
4. Lisää sekaan Mascarpone ja suurin osa mansikkahillosta.
5. Kiehauta mansikkahillovesi ja lisää liivatteet yksitellen kiehuvaan veteen, purista vain kevyesti. Heiluttele kattilaa, niin liivatelehti sulaa tasaisesti.
6. Sekoita liivateseos n.desiin mansikkahilloa.
7. Liruta mansikkahillo-liivateseos täytteeseen koko ajan hitaasti sekoittaen.
8. Täytä kakku (sipaise toiseen väliin mansikkahilloa kostutuksen jälkeen ennen täytettä) ja anna hyytyä n.3h, mieluusti yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti