Tämä kakku tuli kyllä tehtyä jo 8.8., mutta eipä ole ehtinyt päivittää! Aiemman kakun tilanneen tyttöjen serkun veli asialla nyt :) Dinoja piti olla ja suklaata.
Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä jauhot ja
leivinjauhe.
3. Siivilöi jauhot vaahtoon.
4. Sekoita varoen tasaiseksi.
5. Kaada
taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan.
6. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min.
7. Anna jäähtyä ja kumoa.
Lähde.
Kostutus:
2-2½ dl maitoa
1 rkl vanilijasokeria
Täyte:
Suklaamousse
3 dl vispikermaa
1prk (250g) mascarponejuustoa
100g maitosuklaata sulatettuna (Fazer)
50g tummaa suklaata sulatettuna (Marabou Premium 70%)
50g maitosuklaata rouheena (Fazer)
½ pss Marianne Crushia
1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sulata suklaa.
3. Sekoita suklaan sekaan tuorejuusto ja sokeri.
4. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos.
5. Lisää joukkoon suklaarouhe ja Marianne Crush.
Mukaelma tästä.
Sokerikreemi:
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3.
Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee
hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
Lähteenä Kinuskikissa.
Pinta ja koristeet:
200 g vihreää sokerimassaa
200 g keltaista sokerimassaa
Vanilija-aromia
Hauska dinokakku!
VastaaPoista