Tyttöjen serkku täytti kuusi, toiveena oli sydämen muotoinen, suklainen kakku, jossa ei kuitenkaan kaikki mahdollinen suklaata, vaan täytteenä mieluusti mansikkaa.
Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä jauhot ja
leivinjauhe.
3. Siivilöi jauhot vaahtoon.
4. Sekoita varoen tasaiseksi.
5. Kaada
taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan.
6. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min.
7. Anna jäähtyä ja kumoa.
Lähde.
Kostutus:
2-2½ dl maitoa
1 rkl vanilijasokeria
Täyte:
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
1 prk (á 250g) Mascarpone-tuorejuustoa
½ dl sokeria
5 dl mansikkasosetta
7-10 dl mansikoita
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon Mascarpone ja sokeri, vatkaa rauhallisesti mutta kuitenkin niin, että seos on tasainen.
4. Kiehauta n.½ dl mansikkasosetta pienessä kattilassa.
5. Lisää liivatteet yksitellen kuumaan mansikkasoseeseen, heilauttele kattilaa samalla.
6. Sekoita liivateseos lopun mansikkasoseen sekaan.
7. Liruta liivate-mansikkaseos kermavaahto-Mascarpone-seoksen sekaan koko ajan hitaasti vatkaten.
8. Vuoraa vuoka (jossa paistoit pohjan) kelmulla, jätä kelmupalojen
hännät pitkiksi jotta saat käännettyä ne lopuksi päällimmäisen siivun
päälle.
9. Leikkaa pohja kolmeen siivuun, aseta yksi siivuista vuokaan
alimmaiseksi, kostuta se ja kaada sen päälle puolet täytteestä. Painele
täytteeseen mansikoita.
10. Aseta päälle toinen siivu, kostuta ja kaada loput täytteestä sen
päälle. Aseta päällimmäiseksi viimeinen siivu ja kostuta se.
11. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mieluusti esim. yön yli.
Pinta:
(Suklaaganache)
2 dl kermaa
300 g tummaa suklaata (200g Fazerin tumma, 100g 70% Marabou Premium)
n.1 rkl voita
1. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna höyryäväksi.
2. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoittele seosta kunnes suklaa on kokonaan
sulanut.
3. Lisää voinokareet ja sekoita kiiltäväksi. Älä kiehauta ja varo suklaan
palamista!
4. Jäähdyttele seosta sekoitellen vähän aikaa.
5. Kaada seosta kakun keskelle, levittele lastalla tms.
6. Kaada seosta lähelle reunaa, valuttele reunoja pitkin alas.
7. Nostele lautaselle asti valunutta seosta ylöspäin pitkin reunaa. Toista niin
kauan, että seos alkaa vähän jähmettyä.
8. Vie jääkaappiin jähmettymään ennen koristeiden laittamista.
Riittää erittäin hyvin 26cm halkaisijaltaan olevan kakun kuorruttamiseen.
Mukaelma tästä.
Käytetty myös Kinuskikissan ohjetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti