keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Sitruunatorttu



Aivan ihana, raikas torttu!
Kiitos taas Kinuskikissa :)

Murotaikinapohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Vatkaa joukkoon muna.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä.
4. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm tai 20 x 27 cm).
5. Levitä taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
2 dl sitruunamehua (2-3 sitruunaa)
2 ¾ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
3 munaa

1. Purista sitruunamehu.
2. Yhdistä kulhossa sokeri ja vehnäjauhot (näin jauhot eivät jää paakuiksi täytteeseen).
3. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kerma.
4. Lisää munat vispilällä sekoittaen.
5. Kaada täyte vuokaan.
6. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Tarjoiluun:
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria

1. Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri.
2. Vatkaa vaahdoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti