sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Marianne Crush - Mascarpone - Mansikkakakku



Tyttöjen synttäreitä tuli juhlimaan muutama sukulainen vielä jälkijunassa :)

20 hlön kakku

Varma kakkupohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Laita munat hana-kuumaan veteen lämpiämään (jos otat ne jääkaapista).
2. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24cm).
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175 asteessa kunnes kakku alkaa irrota reunoilta tai hammastikkuun ei tartu enää taikinaa (n.30min).

Lähde.

Kostutus:
3 dl mansikkavettä (mansikoista jäänyttä sössöä + vettä)

Täyte:
5 dl vispikermaa
1 prk Mascarponea
1 pss Marianne Crushia

5 dl mansikoita

1. Vaahdota kerma.
2. Sekoita vaahtoon Mascarponejuusto ja Marianne Crush.
3. Levitä täyte pohjan päälle, painele siihen mansikoita.
4. Toista toiselle välille.
5. Laita jääkaappiin hetkeksi, tee sillä aikaa sokerikreemi.

Sokerikreemi:
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
Lähteenä Kinuskikissa.

Pinta:
300 g vaahtokarkkeja
6 – 8 ¼ dl (360-500 g) tomusokeria
2 rkl vettä
1. Sihtaa kulhoon 4 dl tomusokeria.
2. Öljyä toinen, mikronkestävä kulho ja laita siihen vaahtokarkit.
3. Lisää vaahtokarkkien sekaan 2 rkl vettä.
4. Kuumenna vaahtokarkkeja mikroaaltouunissa n.30 sekunnin välein sekoittaen yhteensä n. 2 min, kunnes karkit ovat sulaneet yhtenäiseksi massaksi.
5. Mikäli haluat värjätä taikinaa, se kannattaa tehdä tässä vaiheessa.
6. Kaada vaahtismassa kulhoon tomusokerin päälle.
7. Öljyä kätesi ja vaivaa massa sekaisin tomusokerin kanssa. Massa voi olla aluksi hyvin kuumaa, joten odota tarvittaessa hetki!
8. Sihtaa joukkoon vähitellen loput tomusokerista. Taikina on valmista viimeistään silloin, kun tomusokerin vaivaaminen taikinan sisään muuttuu työlääksi tai taikina irtoaa kulhon reunoista. Hyvä taikina on pehmeää ja joustavaa, mutta kuitenkin sen verran kiinteää, että kauliminen onnistuu.
9. Kääri valmis taikina kaksinkertaiseen kelmuun ja säilytä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Taikina säilyy käyttökelpoisena pari viikkoa.
10. Kauli tomusokeria apuna käyttäen 2-3 mm paksuksi levyksi ja nosta kermavaahdolla tai sokerikreemillä kuorrutetun kakun päälle. Tasoita pinta päältä ja sivuilta. Leikkaa ylimääräinen kaistale pois veitsellä painaen.
Taikinaa työstäessäsi (esim. kaulintavaiheessa) saatat havaita, että se pakkaa vetäytymään takaisinpäin. Tätä voit ehkäistä pehmentämällä taikinaa hetken mikrossa.

Lähteenä Kinuskikissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti