sunnuntai 30. tammikuuta 2011
Oma synttärikakku: Kolmen suklaan kakku
Tässä on suklaafriikillekin sellainen pläjäys, ettei voi syödä kuin yhden palan (kerrallaan)! Täyttävää, mutta mahtavan herkullista! Tosin jos teen tätä joskus uudestaan, laitan tuorejuustoa vähemmän, ehkä vain 100g/kerros ja sen sijaan kermaa enemmän. Tulisi ehkä kuohkeampaa eikä niin raskasta.
Pohja:
350g Dominoita tai muita vastaavia täytekeksejä
n. 75g voita
1. Murskaa keksit muruksi.
2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita pohjamassa tasaiseksi.
3. Painele seos n. 28cm irtopohjavuokaan.
4. Öljyä vuoka ja tomusokeroi, niin vuoka lähtee kauniisti pois kakun reunasta.
Täyte 1:
3 liivatelehteä
3,3 dl kermaa
0,33 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata (100g Fazerin tumma, 100g 86% Marabou Premium)
tilkka vettä
1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
4. Notkista tuorejuusto kulhossa.
5. Lisää joukkoon sulatettu (hieman jäähtynyt) suklaa.
6. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteeet.
7. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
9. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa keksipohjan päälle.
10. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.
Täyte 2:
3 liivatelehteä
3,3 dl kermaa
0,33 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitosuklaata
tilkka vettä
1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
4. Notkista tuorejuusto kulhossa.
5. Lisää joukkoon sulatettu (hieman jäähtynyt) suklaa.
6. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteeet.
7. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
9. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa aiemman kerroksen päälle varovasti.
10. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.
Täyte 3:
3 liivatelehteä
3,3 dl kermaa
0,33 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkoista suklaata
tilkka vettä
1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
4. Notkista tuorejuusto kulhossa.
5. Lisää joukkoon sulatettu (hieman jäähtynyt) suklaa.
6. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteeet.
7. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
9. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa aiemman kerroksen päälle varovasti.
10. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli.
Lähde.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti