perjantai 9. heinäkuuta 2010

Ensimmäinen tilauskakku! Mansikkakermakakku



Heh, ei kakku nyt ihan noin kiero ollut :D

Appiukon serkkujuhliin, n. 30 henkilön kakku.

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
3. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.

Tein kaksi vaaleaa ja yhden tumman, eli kaakaojauheella.
Lähteenä Kinuskikissa

Kostutus:
6 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria

Täyte:
12 dl vispikermaa
2 litraa mansikoita
9 liivatelehteä
tilkka vettä
3 dl tomusokeria
4 rkl vaniljasokeria

1. Liota liivatteet kylmässä vedessä, n.10min.
2. Soseuta mansikat.
3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen.
4. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
6. Lisää vatkattu kerma mansikkaseokseen ja sekoita tasaiseksi mousseksi.
7. Anna moussen olla hetki jääkaapissa (paitsi jos käytät irtopohjavuokaa).
8. Jos sinulla ei ole irtopohjavuokaa/reunoja, niin laita tässä välissä korkeampireunaisen pellin päälle pitkät suikaleet elmukelmua.
Kaksi vierekkäin niin poikkisuuntaan kuin pituussuuntaankin. Pitkät siksi, että saat tarvittaessa päät vaikka solmuun.
9. Täytä kakku kostutettujen pohjien päälle.
10. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Jos ei mahdu jääkaappiin, niin käytä apuna styrox-kylmälaukkua: laukku kyljelleen, kakku sisään, muutama kylmäkalle seuraksi (neljän ison kanssa selvisi hyvin yön yli).

Lähteenä Pullahiiri.

Lisäksi:
1prk Lemon Curd -tahnaa
Levyille täytteen alle.

Koristelu:
n. 1 dl mansikkamarmeladia (mansikoiden alle ettei pohja paista
n. 10 isoa mansikkaa
8 dl Vispikermaa + 4 rkl vanilijakreemijauhetta pursotuksiin
Sokerimassakukkia + lehtiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti