5 munan kakkupohja:
5 kananmunaa (250g)
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1.
Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
2.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen joukkoon.
3.
Kaada massa voideltuun autokakkuvuokaan.
4. Paista uunin alatasolla +175 n. 40
minuuttia.
Kostukkeena vanijasokeria ja maitoa.
Mansikkamousse:
6 liivatelehteä
tilkka vettä
5 dl vispikermaa
1 prk Mascarponea tai Philadelphiaa
5 dl mansikkasosetta
2 rkl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
tilkka vettä
5 dl vispikermaa
1 prk Mascarponea tai Philadelphiaa
5 dl mansikkasosetta
2 rkl vaniljasokeria
1. Liota liivatteet
kylmässä vedessä.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää tuorejuusto kermavaahdon sekaan ja vatkaa tasaiseksi.
4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen.
5. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
6. Lisää mansikkaseos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
7. Täytä kakku kostutettujen pohjien päälle irtopohjavuokaan.
8. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää tuorejuusto kermavaahdon sekaan ja vatkaa tasaiseksi.
4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen.
5. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
6. Lisää mansikkaseos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
7. Täytä kakku kostutettujen pohjien päälle irtopohjavuokaan.
8. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Sokerikreemi (*1½):
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
1. Pehmennä voi
sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
Kuorrutus:
n.500g punaista massaa
n.500g punaista massaa
n.500g
sinistä massaa
n.250g
mustaa massaa
n.250g
valkoista massaa
keltaista massaa, mustaa ja valkoista väriä
1.
Kumoa kakku tarjoilualustalle.
2. Leikkaa sahalaitaisella veitsellä kakkua
muotoillen auton muotoja.
3.
Sivele kakun pinta ohuesti sokerikreemillä.
4.
Kaulitse marsipaani ja nosta se kakun päälle esim. kaulimen avulla.
5. Koristele auto yksityiskohdilla, mm.
ikkunoilla, teksteillä ym.!
Voikakkupohja (*1½, 20*30cm vuokaan):
175g
voita sulana
1,25dl
öljyä
3dl
kylmää vettä
250g
ruokokidesokeria (1 dl = n.90g)
100g
fariinisokeria
400g
vehnäjauhoja (1dl = n.60g)
50g
kaakaojauhetta
2tl
leivinjauhetta
1tl
ruokasoodaa
3
munaa
1rkl
vanilja-aromia tai 1tl vaniljasokeria
150g
creme fraichea (tai jogurttia)
1.
Sekoita voi, öljy ja vesi.
2.
Lisää sokerit ja jauhot. Kaikki voi nakata huoletta vain sekaan.
3.
Sekoita creme fraiche, vanilja ja munat pienessä kulhossa. Lisää seokseen.
4.
Vuoraa kaksi 20cm vuokaa leivinpaperilla (tai yksi 24cm). Reunoja ei tarvitse
voidella.
5. Kaada taikina molempiin vuokiin ja paista 180
asteisessa uunissa n.50min. Yhtä isompaa kakkua kannattaa paistaa lähemmäs
tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
6.
Kakkujen voi antaa jäähtyä vuoissaan jopa tunnin ennen kumoamista. Pohjien
kannattaa antaa vetäytyä kelmuun käärittyinä seuraavaan päivään, jottei pohjat
murusta leikkausvaiheessa niin paljon. Kelmu on tärkeä, ettei pohjat kuiva.
Suklaatäyte:
5 dl vispikermaa
1prk (250g) Mascarponea tai Phild.
100g maitosuklaata sulatettuna
100g tummaa suklaata sulatettuna
50g maitosuklaata rouheena
50g tummaa suklaata sulatettuna
1 pss Marianne Crushia
5 dl vispikermaa
1prk (250g) Mascarponea tai Phild.
100g maitosuklaata sulatettuna
100g tummaa suklaata sulatettuna
50g maitosuklaata rouheena
50g tummaa suklaata sulatettuna
1 pss Marianne Crushia
1. Vatkaa kerma
vaahdoksi.
2. Sulata suklaa.
3. Sekoita suklaan sekaan tuorejuusto ja sokeri.
4. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos.
5. Lisää joukkoon suklaarouhe ja Marianne Crush.
2. Sulata suklaa.
3. Sekoita suklaan sekaan tuorejuusto ja sokeri.
4. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos.
5. Lisää joukkoon suklaarouhe ja Marianne Crush.
Suklaaganache:
2 dl kuohukermaa
300 g tummaa suklaata (Fazer0029
1 rkl voita
2 dl kuohukermaa
300 g tummaa suklaata (Fazer0029
1 rkl voita
1. Keitä kuohukerma
höyryäväksi.
2. Lisää sekaan paloiteltu suklaa.
3. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
2. Lisää sekaan paloiteltu suklaa.
3. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
Sokerikreemi (*1½):
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
Kuorrutus:
n.500g ruskeaa massaa
n.500g ruskeaa massaa
n.500g sinistä massaa
n.250g mustaa massaa
n.250g valkoista massaa
keltaista massaa, mustaa ja valkoista väriä
1. Kumoa kakku tarjoilualustalle.
2. Leikkaa sahalaitaisella veitsellä kakkua muotoillen auton muotoja.
3. Sivele kakun pinta ohuesti sokerikreemillä.
4. Kaulitse marsipaani ja nosta se kakun päälle esim. kaulimen avulla.
5. Koristele auto yksityiskohdilla, mm. ikkunoilla, teksteillä ym.!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti