sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Tytärten synttärikemut: Winx, Frozen & Hello Kitty

Tyttäremme täyttivät 8v. ja 6v., sopivasti välissä on vain kuusi päivää, joten vietämme aina hervottomat kemut :)




Neito 8 vee halusi Winx-teeman, pukeutuen itse Bloomiksi ;)




Neito 6 vee halusi teemaksi Frozenin ja Hello Kittyn, pukeutuen itse Elsaksi ;)


Kakkupohjat

Pohja (jaa tämä kahteen 26cm-vuokaan):
12 munaa
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
4tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munien valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. 
2. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen.
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. 
4. Siivilöi jauhot vaahtoon. 
5. Sekoita varoen tasaiseksi. 
6. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan (halkaisija 24cm tai yli).
7. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min. 

Mehevä suklaapohja (jaa tämä kahteen 24cm-vuokaan, kokoa kakut sydänvuokiin!)
2 dl vehnäjauhoja 
1 ½ dl perunajauhoja 
3 tl leivinjauhetta 
¾ tl suolaa 
1 tl vaniljasokeria 
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta 
150 g voita 
3 ½ dl sokeria 
3 munaa (jos pieniä niin 4) 
3 dl kädenlämpöistä maitoa

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24-26 cm). 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. 
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. 
4. Lisää munat yksitellen.
5. Sekoita hitaalla teholla vatkaten (tai nuolijalla) joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito (lisää maitoa hitaasti pienissä erissä!). 
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. 
8. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

Kostutus
6 dl Maitoa 
3 rkl Vanilijasokeria 

Kakun 1 täyte 1: Suklaamousse 
5 dl vispikermaa
1prk (250g) Mascarponea
100g maitosuklaata sulatettuna (Fazer)
100g tummaa suklaata sulatettuna (Marabou Premium 70%)
50g maitosuklaata rouheena (Fazer)
50g tummaa suklaata sulatettuna (Marabou Premium 70%)
1 pss Marianne Crushia 

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sulata suklaa.
3. Sekoita suklaan sekaan tuorejuusto ja sokeri.
4. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos.
5. Lisää joukkoon suklaarouhe ja Marianne Crush.

Mukaan suklaaganache (täytteen alle)
2 dl kuohukermaa
300 g tummaa suklaata (Fazerin tumma + Marabou 70%)
1 rkl voita

1. Keitä kuohukerma höyryäväksi.
2. Lisää sekaan paloiteltu suklaa.
3. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

Kakun 1 täyte 2: Mansikkamousse
6 dl vispikermaa
1 litra (n. 500 g) mansikoita
5 liivatelehteä
tilkka vettä
n. 1 1/2 dl tomusokeria
n. 2 rkl vaniljasokeria

1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen. 
3. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Lisää vatkattu kerma mansikkaseokseen ja sekoita tasaiseksi mousseksi.
6. Täytä kakku kostuteetujen pohjien päälle irtopohjavuokaan. 
7. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. 

Kakun 2 täyte:

8 liivatelehteä
10 dl vispiä
2*500g Vanilla vanilijakastiketta (ei vaahdotettavaa!)
580g valkosuklaata
2 dl vettä

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen. 
2. Vatkaa vispikerma, lisää vanilijakastike. 
3. Sulata valkosuklaa ja sekoita vaahtoon. 
4. Kiehauta vesi, sulata siihen liivatteet ja lisää täytteeseen. 
5. Sekoita seos tasaiseksi.
6. Täytä kakku kostuteetujen pohjien päälle irtopohjavuokaan. 
7. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. 

Sokerikreemi: NELINKERTAISENA
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. 
2. Lisää vaniljasokeri. 
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä. 
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. 
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.

Pinta ja koristeet
1kg vaaleansinistä sokerimassa (vanilija) 
1kg pinkkiä sokerimassaa (vanilija).

Kummallekin oma kaksikerroksinen kakku, ympyrä + sydän päällä
K: Winx-kakkukoristeet (muovia) 
R: Frozen kakkukoristeet (muovia) sekä Hello Kitty (muovia)

Nimet ja iät valkoista sokerimassaa. 
R: Frozen-kynttilät
K: Filly-kynttilät.
R: lumihiutaleita ja lumipalloja +  sokerimassasta tehtyä reunanauhaa, jossa on sievä ornamentti
K: perhosia (ostin värikkäitä vohveliperhosia) ja kukkia + ornamentti.


Gluteeniton ja maidoton kakku

Pohja
3 munaa
sokeria
gluteenitonta jauhoseosta
perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota (huomioi korppujauhojen gluteenittomuus) vuoka (∅ 20-22 cm).
2. Riko munat lasiin. Mittaa toiseen samanlaiseen lasiin saman verran sokeria. 
3. Tyhjennä sokeri kulhoon.
4. Laita samanlaiseen lasiin jauhoja (puolet gluteenitonta jauhoseosta ja puolet perunajauhoja) saman verran kuin munia on. Yhdistä leivinjauhe jauhojen kanssa.
5. Lisää munat kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. 
6. Sekoita munavaahtoon jauhoseosta pienissä erissä. 
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Paista 175 asteessa alatasolla noin 40 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.


Täyte
2 dl soijakermaa
75g maidotonta suklaata sulatettuna
45g maidotonta suklaata rouheena
1 dl tomusokeria

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita sekaan sula suklaa.
3. Makeuta tomusokerilla.
4. Sekoita sekaan suklaarouhe.

Kostuta kakkupohja esim. vaniljasokerivedellä, täytä täytteellä ja laita päälle voikreemi + pinta.

Voikreemi
65g Maidotonta Floraa 
125g tomusokeria
½ rkl vettä

1. Vatkaa voi notkeaksi.
2. Lisää tomusokeri.
3. Lisää vesi ja vatkaa tasaiseksi.




Sateenkaarikakut
Pohja:
200 g Dominokeksejä
50 g voita

1. Murskaa Dominot.
2. Sulata voi ja sekoita keksimurskan sekaan.
3. Painele seos irtopohjavuoan (24cm) pohjalle (laita alle ensin leivinpaperi, reunoille myös).

Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl vispiä
500g Vanilla vanilijakastiketta (ei vaahdotettavaa!)
280g valkosuklaata
1 ¼ dl vettä
Elintarvikevärejä

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen. 
2. Vatkaa vispikerma, lisää vanilijakastike. 
3. Sulata valkosuklaa ja sekoita vaahtoon. 
4. Kiehauta vesi, sulata siihen liivatteet ja lisää täytteeseen. 
5. Jaa täyte neljään kulhoon ja värjää eri värisiksi nuolijalla sekoittaen.
6. Kaada vuorotellen jokaista väriä vuoan keskelle, vähennä kaadettavaa annosta loppua kohti, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Täyte uppoaa sitä syvemmälle, mitä korkeammalta kaadat!
7. Siirrä kakku kylmään vähintään kolmeksi tunniksi.

(tarjolla oli myös Domino-keksejä, porkkanaa, kukkakaalia, kurkkua & pikkutomaatteja, sipsejä ja tonnikalapiirakkaa, niin ja Frozen-kuohuvaa)

Mokkapalat
Pohja:
200 g voita
1 ½ dl luomu ruokosokeria
3 munaa
1 ½ dl maitoa 
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilijasokeria
2 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. 
2. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. 
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. 
4. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. 
5. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi.
6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.

Kuorrutus:
100 g voita
6½ dl tomusokeria
1 dl kahvia (vajaa desi kiehuvaa vettä + 1 tl pikakahvia)
1 rkl tummaa kaakaojauhetta (van Houten)
2 rkl tavallista kaakaojauhetta (esim. O´boy)

1. Sulata voi kattilassa.
2. Lisää muut aineet
3. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. 
4. Jäädytä kuorrutetta (vaikka kylmässä vesihauteessa jos on kiirus), kunnes se paksuuntuu. Sekoittele välillä.
5. Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita lastalla. 
6. Jos kuorrutetta valuu reunojen yli, kaavi sitä takaisin pohjan päälle. 
7. Anna jähmettyä ja leikkaa levy paloiksi.
8. Koristele, esim. perinteisesti strösselein tai vaikkapa marsipaanikukkasin :)


Vaahtokarkkitikkarit
100 kpl tikkaritikkuja TAI tukevia pillejä TAI grillitikkuja
5 pussia vaahtokarkkeja (suuria, Väiskeissä n.24kpl/pss)
500g suklaata (puolet tummaa puolet maitosuklaata)
Strösseliä, nonparellejä, karkkimurskaa, pähkinärouhetta, piparimuruja…

1. Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen.
2. Työnnä vaahtokarkit tikkuihin.
3. Kasta vaahtokarkkitikun pää suklaasulaan, valuta enimmät pois, ripottele päälle strösseleitä, nonparelleja, karkkimurskaa, pähkinärouhetta, piparimuruja…
4. Laita vaahtokarkkitikkarit lasiin tai työnnä ne pystyyn styrox-palaan. Anna suklaakuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin TUNTI. Säilytä huoneenlämmössä!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti