Tässä karpaloversio liitteen Appelsiini-puolukkakakusta.
Pohja:
250 g joulupipareita
100 g voita
1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla ja kiinnitä reunoille suikaleet leivinpaperia öljytilkan avulla.
2. Murskaa piparit ja sulata voi.
3. Sekoita piparimurska ja voisula, ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
600 g appelsiinituorejuustoa (Valio Viola)
200 g ranskankermaa
2 dl ruokosokeria
1 vanilijatanko
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 munaa
100-150 g karpaloita
(+ pinnalle 100 g karpaloita ja tomusokeria)
1. Notkista tuorejuusto vatkaamalla ja sekoita joukkoon ranskankerma ja ruokosokeri.
2. Halkaise vanilijatanko pituussunnassa ja kaavi siemenet seokseen.
3. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma, sekoita tasaiseksi ja lisää seokseen.
4. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
5. Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle karpalot.
6. Paista 175 asteessa n. tunti. Jos kakun pinta saa aikaisessa vaiheessa jo vaaleanruskean pinnan, kannattaa laittaa alumiinifolio vuoan päälle. Ja myös uunin pohjalle, sillä rasvaa saattaa päästä valumaan vuoasta uuniin.
7. Anna kakun jäähtyä, säilytä jääkaapissa.
8. Ennen tarjoilua laita pinnalle vielä n. 100g karpaloita ja päälle tomusokerihuntu. Tarjoile kylmänä.
HUOM: Kakku on parhaimmillaan päivän-kolmen päivän päästä leipomisesta! Voi siis hyvin tehdä hyvissä ajoin etukäteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti