Rakas Lyyli-burmamme täytti tänään 5v., joten mikäpä hauskempaa kuin ilahduttaa perhettä kakulla! Etenkin kun on jo hetken aikaa tehnyt mieli kokeilla palmusokeria kakkupohjan leipomisessa ;) Ja olipas muuten niin kiva kokeilu, että teen jatkossa kakkupohjat miljoonasti terveellisemmällä palmusokerilla liikakäsitellyn valkoisen sokerin sijaan! Tuli kuohkein kakkupohja ikinä! Ei yhtään littaantunutta kohtaa kun otin kakun uunista ulos, kuin pumpulia tai jotain. Toki maku on erilainen, mutta pidän tuosta "tummasta" mausta, joka on samantyylinen kuin muskovadosokerilla, mutta ei niin voimakas.
Pohja:
3 munaa
1 dl palmusokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Voitele ja korppujauhota n.20cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka.
2. Vatkaa munat ja palmusokeri oikein timmiksi vaahdoksi (saa kahdeksikko jäädä ihan kunnolla hetkeksi näkyviin).
3. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sitten nuolijalla munasokerivaahtoon.
4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n.25min.
Kostutus:
2-3 dl God Morgon -appelsiinituoremehua
Täyte:
5 dl kuohukermaa
1 prk (250g) Mascarpone-juustoa
3/4 dl vanilijakreemijauhetta -> Tämän tilalla kokeilen seuraavalla kerralla VegeGeliä, 2 pss.
2-3 dl mansikkasosetta
Kokonaisia mansikoita
1. Vatkaa kuohukerma napakaksi vaahdoksi.
2. Laita sivuun pienempään kulhoon kermavaahdosta noin reilu kolmasosa.
3. Vatkaa loppuun kermavaahtoon sekaan Mascarpone.
4. Seuraavaksi sekaan vanilijakreemijauhe ja mansikkasose.
5. Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi.
6. Laita yksi levy tarjoilualustalle ja kostuta se, sitten laita päälle n. puolet täytteestä ja painele täytteeseen kokonaisia mansikoita.
7. Laita seuraava levy päälle ja toista.
8. Laita päällimmäiseksi vielä kolmas levy kanneksi ja kostuta sekin, ja jos täytettä jäi, levitä se kakun päälle ja ympärille.
9. Levitä sivuun laitettu kermavaahto tasaisesti kakun pinnalle.
10. Koristele esim. strösselein :)
Hihhii, ei kissanristiäiset, vaan synttärit :) <3
VastaaPoista