keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Saksanpähkinäinen brownie


Bongasin perinteisen yhdysvaltalaisen brownien ohjeen Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta (the hummingbird bakery). Aivan ihana kirja muuten! Innostuin vaan lisäämään ohjeeseen saksanpähkinöitä (ohjeessa mainittiin, että pekaanipähkinät ja saksanpähkinät sopivat hyvin), koska minulla oli niitä iso pussillinen - saksan-siskoni omasta puusta saatuja :)

200 g tummaa suklaata
175 g voita (kirjassa mainitaan suolatonta, en itse käyttänyt)
325 g (3,8 dl) sokeria
130 g (2 dl) vehnäjauhoja
3 munaa
Saksanpähkinöitä

1. Sulata suklaa ja voi. Kirjassa neuvotaan sekoittamaan voi ja suklaa ja sulattamaan ne vesihauteessa. Itse käytän usein mikroa, pitää vaan muistaa lämmittää pieniä aikoja kerrallaan ja sekoittaa välissä.
2. Sekoita voi-suklaaseokseen sokeri ja sekoita hyvin.
3. Lisää seokseen jauhot ja sekoita hyvin.
4. Lisää seokseen munat yksitellen, sekoittaen oikein hyvin, kunnes taikina on paksua ja sileää.
5. Levitä taikina vuokaan (n.33x23x5cm).
6. Rouhi saksanpähkinät ja ripottele rouhe taikinan pinnalle (laitoin rouhetta arviolta n.1-2dl).
7. Paista 170 asteessa 30-35 minuuttia; kunnes pinta alkaa halkeilla mutta sisus on vielä pehmeää.
8. Anna jäähtyä kunnolla.

Menköön tämä omasta synttärikakustani, olemme näet Espanjan auringon alla kun minulla on varsinainen synttäripäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti