torstai 12. maaliskuuta 2015

Suklaapiiras

Innostuin kokeilemaan tällaista herkkua :)



Pohja:
200 g kaurakeksejä
1,75 dl suolapähkinöitä
80 g voita

1. Murskaa keksit ja pähkinät esim. pakastepusseissa kaulimella murskaten tai monitoimikoneessa.
2. Sulata voi ja sekoita murujen joukkoon.
3. Painele muruseos piirasvuoan pohjalle ja reunoille, vuoka halkaisijaltaan n.26cm.
4. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:
200 g Fazer Bak&Dessert vadelmasuklaata (44%)
100 g Rainbow 74% leivontasuklaata
4 dl kermaa
2 kananmunaa

1. Pilko suklaat kattilaan.
2. Lisää kerma ja lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes suklaa on hyvin sulanut kerman joukkoon.
3. Jäähdytä kunnes seos ei ole kuuma ja lisää joukkoon munat hyvin sekoittaen.
4. Kaada suklaatäyte piirasvuokaan pohjan päälle.
5. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, piiras on valmis kun täyte on hyytynyt reunoilta, mutta näyttää keskeltä vielä hieman hyllyvältä.
6. Jäähdytä piiras hyvin ennen leikkaamista.

Lähteenä Yummy Baker.